KARRIERE

Her somler studentene mest

Dag Yngve Dahle
7. okt. 2009 - 21:49
Vis mer

Tallene gjelder studiepoeng studentene faktisk tok i forhold til studiepoeng de skulle ta i 2008.

Resultatene viser hvor stor andel av studentene ved landets utdanningsinstitusjoner som fullfører studiene på normert tid.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Forskjeller

På toppen av lista ligger Høgskolen i Tromsø. Der tok studentene 93,4 prosent av studiepoengene de meldte seg opp for å ta.

Høgskolen, som nå er slått sammen med Universitetet i Tromsø, er dermed godt foran toeren Høgskolen i Sør-Trøndelag.

– Siden tallene viser at det stor forskjell mellom profesjonsbaserte høgskoler, viser de nok at noen gjør dette bedre enn andre. Jeg vil gratulere den gamle høgskolen, og håper dette er noe Universitetet i Tromsø klarer å ta i mot og videreføre, sier Jarle Aarbakke, rektor ved Universitetet i Tromsø.

Han peker også på forskjeller mellom høgskoler og universiteter.

Ingeniørstudenter stryker ofte

Fra meny

– Gjennomføringsgraden vil være høyere ved høgskolene, der studentene tar 3-årige bachelorgrader der alt er etablert og greit lagt opp. Ved universitetene plukker studentene i større grad studier fra en meny, sier rektoren.

Universitetet i Agder gjør det best blant universitetene. NTNU finner vi under midten av lista, mens universitetene i Oslo og Bergen gjør det enda dårligere.

Ved høgskolene i Vesfold, Harstad og Bodø står det skralere til. Ved Høgskolen i Bodø tok studentene kun 68,6 prosent av studiepoengene de skulle ta.

Rutinekrøll

– Vi liker ikke å figurere nederst på denne lista, men mener det ikke står så dårlig til som tallene viser. Vi har slitt litt med registreringsrutinene, slik at studenter som bare skal ta noen studiepoeng registrerer seg for full studiebelastning, sier høgskolens rektor Pål Pedersen til Teknisk Ukeblad.

Han legger til:

– Vi har også problemer med en del "nullprodusenter", som registrerer seg som studenter for å få rabattkort og slikt. Disse er med i våre tall, mens andre høgskoler sjalter dem ut når de rapporterer inn tallene. Det er noe vi vil rette opp, sier Pedersen.

Her stryker flest

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.