TUNNEL

Her skal det bygges egen gang- og sykkeltunnel parallelt med Klettatunnelen

Førdepakken har lyst ut byggingen av en 440 m lang gang- og sykkeltunnel langs riksvei 5 mellom Førde sentrum og Bergumkrysset.

Fra sørsiden av den eksisterende Klettatunnelen, der ny gang- og sykkeltunnel skal gå inn i fjellet til høyre for den eksisterende tunnelen.
Fra sørsiden av den eksisterende Klettatunnelen, der ny gang- og sykkeltunnel skal gå inn i fjellet til høyre for den eksisterende tunnelen. Foto: Statens vegvesen, Ole Kr. Åset
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
2. mars 2021 - 14:41

Tunnelen gjennom Kletten blir cirka 440 meter lang, og skal bygges som en ren gang- og sykkeltunnel med to felt for syklistene og med et opphøyd gangfelt for gående. Det skal også bygges til sammen 150 meter veg i dagen for å knytte tunnelen opp mot eksisterende gang- og sykkelvei i nordvest på Bergum og søraust på Førdesida.

Tunnelen skal bygges etter tunneltversnitt T5,5, for å gi plass til 2,5 meter bred sykkelvei og 1,5 meter bredt fortau, adskilt med kantstein og 2x0,25 m skulder.

Arbeidet ble lyst ut i Doffin i slutten av forrige uke, og nå håper de ansatte i Førdepakken at det er god interesse for prosjektet blant entreprenørene.

– Gang- og sykkeltunnelen vil koble transportnettet for de myke trafikantene opp mot eksisterende ruter, slik at vi får trygg ferdsel mellom sentrum og Bergum/Hornnes-området. En egen tunnel vil gjøre det mer attraktivt å gå og sykle, og støtter målene med Førdepakken om å få flere til å bruke andre alternativ enn bil for transport, sier prosjektleder Erling Varlid i Førdepakken.

Det blir tilbudskonferanse for interesserte entreprenører i Røde Kors-bygget i Førde 15. mars, men møtet kan bli gjennomført digitalt avhengig av smittesituasjonen med Covid 19, opplyser Statens vegvesen.

Dagens Oslofjordtunnel mellom Asker og Frogn i Akershus er stengt ti prosent av tiden.
Les også

En av Norges mest brannfarlige tunneler blir sikrere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.