BYGG

Her kan du få med deg konserten fra dosetet

Kreativt festivaltoalett.

Under den store musikkfestivalen på Glastonbury kan deltakerne få med seg alt som skjer under konsertene mens de sitter på dosetet.
Under den store musikkfestivalen på Glastonbury kan deltakerne få med seg alt som skjer under konsertene mens de sitter på dosetet. Bilde: WaterAid
28. juni 2015 - 09:21

Sommeren er høytid for festivaler og teltliv.

Og i år kan deltakerne på musikkfestivalen i Glastonbury i England la være å gå glipp av ett minutt av det som skjer, ettersom festivalen tester ut et helt nytt toalettkonsept.

Det skriver The Independent.

TEST: Hyttedo med hjemmekomfort

Do med utsikt

Veldedighetsorganisasjonen WaterAid har nemlig tatt styringen over toalettene på festivalplassen, og plassert en rekke toaletter under navnet «Loo With A View» der. Med andre ord, do med utsikt.

Ved å bytte ut inngangspartiet til toalettet med glassdører går festivalungdommen glipp av så mye som et minutt av det som skjer på scenen.

For å likevel gi festivaldeltakerne litt privatliv, er den gjennomsiktige glassdøra egentlig et toveis speil.

Noe som gjør at selv om den som sitter på toalettet ser ut, kan ikke de andre deltakerne se inn.

Les også: Dette huset koster 200.000 kroner å bygge

The loo with a view
Loo with a view skal gi festivaldeltakerne følelsen av hvordan det er å ikke ha noe trygt sted å gå på toalettet. WaterAid

Les også: Slik får du bedre mottak på hytta

Andres hverdag

Formålet med toalettløsningen er likevel ikke å gi festivaldeltakerne en bedre festivalopplevelse.

– Målet er å gi deltakerne et innblikk i livene til de som ikke har noe trygt sted å gå på toalettet, sier Chris Wainwright i WaterAid til The Indipendent.

Han understreker at mennesker mange steder i verden må finne seg i å bli stirret på når de gjør sitt fornødne, og i de verste tilfellene å bli plaget og angrepet.

–  Dette gjelder spesielt er kvinner og jenter. Flere steder i verden må de vente til mørket kommer for å gå på do nettopp for å unngå dette, noe som gjør dem med sårbare for overgrep, sier han.

Innsikt om toalettets historie: «Siste skrik er det papirløse toalettet»

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.