KARRIEREUTDANNING

Her kan du få eksamenshjelp i matte

Realfagsstudenter stiller opp helt gratis.

Eivind Stordal (30) (f.v.) og Harish Narayanan, PhD (32) fra Studix hjelper denne uken alle elever i videregående skole i Oslo og Akershus med forberedelser til matte- og fysikkeksamen.
Eivind Stordal (30) (f.v.) og Harish Narayanan, PhD (32) fra Studix hjelper denne uken alle elever i videregående skole i Oslo og Akershus med forberedelser til matte- og fysikkeksamen. Bilde: Studix
24. mai 2013 - 10:11

Utdanningsdirektoratet annonserte den 15. mai hvem i videregående skole som har kommet opp i eksamen.

Nå sitter det, ifølge Studix, mange elever i de tusen hjem med panikk for eksamen i matte og fysikk.

– I eksamenstiden får vi veldig mange forespørsler og vi ønsket derfor å sette opp et gratis seminar for elevene som trenger det, sier gründer Eivind Stordal i Studix.

Realfaggjengen har fått med seg sponsorer fra norsk næringsliv og akademia for å arrangere kursene, som har gått hele uken.

Trenger rollemodeller

– Vi støtter dette initiativet fordi det er viktig å få flere mennesker til å mestre matematikk. Og i tillegg til å hjelpe med det faglige synes vi også det er viktig at elevene får treffe mennesker med realfagskompetanse som kan være rollemodeller, sier avdelingsdirektør Borghild Lundeby ved Renate-senteret til Teknisk Ukeblad.

Planen for Studix var først å holde det gående til og med lørdag 25. mai, men det har vært så stor pågang at de har utvidet programmet til neste uke.

– Vi har ikke greid å ta opp alle, og har derfor utvidet tilbudet til mandag og tirsdag neste uke. Kurset er åpent for alle elever i videregående skole i Oslo og Akershus, sier Stordal til Teknisk Ukeblad.

Les også: Disse superelevene forgudes av Norges mektigste

Stordal og Narayanan håper det kan trøste noen spente eksamensnerver når de får vite at mye kan reddes dersom regnefeil og slurv lukes bort.
Stordal og Narayanan håper det kan trøste noen spente eksamensnerver når de får vite at mye kan reddes dersom regnefeil og slurv lukes bort.

Ledige plasser

Neste uke er det elever i fagene R1 og S1 som skal til pers, og disse dagene er det fortsatt ledige plasser.

– Elevene er veldig positivt overrasket over å få denne gratismuligheten, sier han.

Stordal har selv skrevet masteroppgave om utbredelsen av ultralydbølger i komplekse medier ved Universitetet i Oslo, og ønsker nå å heve realfagsundervisning og læring i skolen.

Studix-gjengen består for øvrig av matte- og fysikkyndige med både mastergrader og doktorgrader i realfag, og holder til i Forskningsparken ved UiO.

– I løpet av kurset går vi gjennom sentrale deler av mattepensum, samtidig som de hjelper alle påmeldte elever med både vanskelige og mindre vanskelige oppgaver, sier Stordal.

Les også: I dette firmaet har alle ansatte aspergers

Utvikler læringsverktøy

Studix baserer seg på utvikling av læringsverktøy for lærere, forlag og andre kursholdere som ønsker å formidle realfag.

Også neste semester kommer de til å holde gratiskurs for realfagselever.

– Planen er da å bruke våre egne læringsverktøy i undervisningen, sier Stordal.

I løpet av kursukene er det også lagt opp til inspirasjonsforedrag fra UiO, som stiller med forelesere som vil belyse hvordan realfag brukes i praktiske arbeidssituasjoner.

I tillegg blir elevene opplyst om aktuelle realfagsrelaterte studievalg og muligheter for fremtiden.For å melde seg på kurset, gå til www.mattehjelp.no

Les også:

Hva er verdens største tall?

Blir bedre ingeniører med real matte

Disse fagene stryker teknologene i  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.