OLJE OG GASS

Her er vinnerne av Rystads oljepriser

Syv priser delt ut i går kveld.

En av vinnerne i går kveld var Cubility, som ble kåret til årets nykommer i 2013. Selskapet fikk sitt gjennombrudd høsten 2013 da de signerte en avtale med Samsung Heavy Industries om levering av 12 såkalte Mudcubes til byggingen av Statoils to første Cat J-rigger (bildet). Mudcubene skal representere et nytt prinsipp for rensing av boreslam.
En av vinnerne i går kveld var Cubility, som ble kåret til årets nykommer i 2013. Selskapet fikk sitt gjennombrudd høsten 2013 da de signerte en avtale med Samsung Heavy Industries om levering av 12 såkalte Mudcubes til byggingen av Statoils to første Cat J-rigger (bildet). Mudcubene skal representere et nytt prinsipp for rensing av boreslam. Bilde: Statoil
6. feb. 2014 - 10:19

Over 300 gjester var i går samlet på Wallmanns i Oslo for å hedre oljeselskaper og leverandørselskaper som har utmerket seg det siste året.  

Verten for kvelden var analyse- og rådgivningselskapet Rystad Energy.

Les også: På 90-tallet var prosjektene lønnsomme ved 12 dollar fatet. Nå må de ha over 100

Nykommere

Årets nykommer ble Spike Exploration, et uavhengig norsk oljeselskap som ble startet opp i 2012. Selskapet spesialiserer seg på leting på norsk og britisk sokkel og satser i alle hovedsak på leting i modne områder.

Årets utforsker ble svenske Lundin, som er mest kjent for gigantfunnet Johan Sverdrup i 2010. Det siste året har selskapet blant annet funnet Luno II på Utsirahøyden og Gohta i Barentshavet.

Les også: Sammenligner Lundin-funn med gigantfunn i Russland

Gamle travere

Årets forretningsutvikler ble Statoil, mens Conoco Phillips dro hjem prisen for beste prosjektutvikler med sitt arbeid på Ekofisk-området.

Årets feltoperatør ble Exxon Mobil for sitt arbeid på Balder-feltet i Nordsjøen, et felt som ligger 190 km vest for Stavanger.

Gode servicebedrifter

De ble i tillegg delt ut tre priser til oljeservicebedrifter.

Den beste nykommeren ble Cubility, et mindre selskap har sitt hovedkvarter like ved Sandnes. Selskapet fikk sitt gjennombrudd høsten 2013 da de signerte en avtale med Samsung Heavy Industries om levering av totalt 12 såkalte Mudcubes til byggingen av Statoils to første Cat J-rigger.

Mudcubene skal representere et nytt prinsipp for rensing av boreslam.

Les også: Her er Statoils nye superrigg

Sterk vekst

Årets globetrotter ble Interwell, som utvikler og selger brønnplugger for olje- og gassrør til oljeindustri over hele verden, deriblant i Storbritannia, Midtøsten og USA.

Til sist dro National Oilwell Varco Norway hjem prisen som årets forretningssuksess.

Selskapet utvikler bore- og softwareteknologien som brukes på selskapets rigger over hele verden. Flere hundre prosjekter er på gang med riggutbygginger på gigantverft som blant annet Samsung, Hyundai og DSME.

Selskapet øker stadig vekk omsetningen, og omsatte i 2012 for drøye 24 milliarder kroner.

Les også: Node-klyngen på Sørlandet har over 90 prosent av verdensmarkedet på boreutstyr

Hederspris

Helt til slutt i går kveld fikk Karl-Edwin Manshaus hedersprisen for sitt arbeid med et lovverk for oljeindustrien.

Manshaus har spilt en viktig rolle i oppbyggingen av Statoil og Oljedirektoratet. Han var også ansatt i Olje- og energidepartementet fra 1978 til 2004.

Les også: Nå kommer spesialriggene til Statoil

Her er årets nye teknologiledere

Slik vil den nye sokkelsjefen holde produksjonen oppe til 2025  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.