T2

Her er RiksTVs nye PVR

Norges nest største TV-distributør vil bruke internett for å øke tilbudet til kundene.

Hybrid fra RiksTV: Den nye hybride PVR-boksen fra RiksTV, er ikke bare billig, den vil gi brukerne et langt større tilbud på TV-en. Ikke minst filmleie.
Hybrid fra RiksTV: Den nye hybride PVR-boksen fra RiksTV, er ikke bare billig, den vil gi brukerne et langt større tilbud på TV-en. Ikke minst filmleie. Bilde: RiksTV
2. okt. 2012 - 19:49

De fleste TV-distributørene har lansert tjenester hvor en del av innholdet kommer via nettet, eller Over The Top – OTT, som det kalles.

Nå melder RiksTV seg på i kampen om kundene som ikke får nok på de ordinære lineære TV-kanalene.

Ideelt for bakkenett

Utfordringen for RiksTV, som bruker det digitale bakkenettet, er at det er fullt. Smekkfullt.

Med mindre man bytter teknologi, noe som vil være mulig i fremtiden, vil det være vanskelig å få plass til flere kanaler enn i dag.

Den totale bitraten som er tilgjengelig for TV og radiokanaler er på ca 100 Mbit/s. Brøkdelen av hva de som sender over kabel og satellitt har tilgang til.

Derfor er internett enda mer nyttig for bakkenettet som en supplerende kanal enn på de andre plattformene.

– Vår undersøkelse blant kundene tyder på et 85 prosent har tilstrekkelig internetthastighet for å få et godt TV-tilbud over nettet. Hvor mange som har tilstrekkelig hastighet på hytta vet vi ikke, men det er nok ganske mange her også, og tallet øker her også hele tiden, sier informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth.

Les også:

Slik er Canal Digitals nye dekodere

Slik får du 1000 gratis tv-kanaler  

Sukrer pillen

RiksTV har, i motsetning til en del av de andre distributørene, et godt forhold til TV 2. Kanskje ikke så rart, siden de eier selskapet sammen med NRK og Telenor.

En av TV-pakkene som nå blir en del av grunnpakken hos RiksTV er TV 2 Sumo. Et eget abonnement på Sumo koster 899 kroner. Kundene vil også få tilgang til VGTV og YouTube og selvfølgelig filmleie.

I starten vil over 2500 filmer være tilgjengelige og om en stund kommer en musikktjeneste med millioner av melodier.

Nye bokser

Kunder som skal inn i den moderne verden med slike hybride TV-tilbud må finne seg i å bytte boks.

RiksTV lanserer to nye dekodere fra Strong, der den ene er en PVR med 500 GB harddisk.

Likevel koster den under 1500 kroner på introduksjonstilbud. Uten opptaksmuligheter kommer man unna med 490 kroner.

Les også:

Denne gjør TV-en til overvåkningssentral

Samsung + HBO = sant  

Trådløst

Det spesielle med RiksTV sin hybrid-TV-løsning er at TV-en og Internett-tilkoblingen ikke trenger å befinne i samme rom. Er de det, er den enkleste måten å koble dekoderen til via en kabel.

Er de i ulike rom kan man kjøpe en trådløs tilkobling for 990 kroner. Det er Jensen Scandinavia som leverer et sett med en sender og en klientmottaker.

– Dette systemet lider ikke av de tapene som av og til rammer WiFi. Hovedboksen finner ut hvor klienten eller klientene er, og så konsentrerer den strålen i retning av dem. Slik beamforming, som det heter, gjør at vi ikke har problemer med betongvegger eller annet som demper signaler, sier sjefen i Jensen Scandinavia, Karsten Kjoss.

Riks TV tror at et sted mellom 70 og 80 prosent av kundene vil velge den trådløse tilkoblingen som kan sende til fire ulike klienter fra en hovedboks.

Les også:

Denne appen kjenner igjen TV-serier  

Sony med 84-tommers 4K-TV

Fyller på med HD

Netflix til Norge

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.