INDUSTRI

Helikoptertypen som styrtet i Skottland ble satt på bakken

Norsk Luftambulanse har ti helikopter av samme type.

Redningsarbeidere dekker over vraket av politihelikopteret som kræsjet på taket til Clutha Vaults pub i Glascow.
Redningsarbeidere dekker over vraket av politihelikopteret som kræsjet på taket til Clutha Vaults pub i Glascow. Bilde: RUSSELL CHEYNE
13. des. 2013 - 10:53

Selskapet som eide politihelikopteret som styrtet i en pub i Skottland, satte alle helikopter av samme type på bakken torsdag.

Det britiske selskapet Bond Aviation opplyste at de tok hele sin flåte bestående av 38 helikoptre av typen EC135 ut av drift etter å ha oppdaget en teknisk feil i ett av dem.

Det gjorde at en tredel av alle britiske luftambulanser og politihelikoptre ble tatt ut av tjeneste, men seinere på dagen ble de noen av dem satt i drift igjen.

Det var et tilsvarende helikopter som selskapet leide ut til politiet og som styrtet inn i en pub i Glasgow i Skottland 29. november. Ti mennesker omkom i ulykken.

Les også: Gamle helikoptre får nytt liv som ubemannede fartøy

Helikoptre i Norge

Norsk Luftambulanse har ti helikoptre av samme type, men feilen som er oppdaget i Bond Aviation, får ingen følger for driften i Norge.

– Vi har behandlet dette nøye, men det er kun funnet en indikatorfeil på et av de andre helikoptrene til Bond, ikke på det som styrtet. Vi har ikke fått pålegg om å sette våre på bakken, verken fra norske luftfartsmyndigheter eller fra produsenten, sier kommunikasjonsrådgiver Randi R. Buckley i Norsk Luftambulanse til NTB.

Les også: Amazon vil levere pakker på døra med droner

Ett helikopter

En talskvinne for Bond Aviation sier at ett av helikoptrene, som er laget av Eurocopter, hadde fått en «indikasjonsdefekt» onsdag. Hun ga ikke flere detaljer om hendelsen.

– Vi fortsetter å undersøke den tekniske feilen, sa talskvinnen.

Storbritannias havarikommisjon for luftfartsulykker (AAIB) har så langt ikke funnet bevis for at det var en teknisk svikt i motoren eller i girkassen i helikopteret som forårsaket ulykken i Glasgow.

Les også:

Det nye redningshelikopteret kan også bli «nordsjøbuss»

Norsk AUV kan være klar til oljeservice hvor som helst i verden i løpet av et døgn

Kjeller slår kloa i et lukrativt helikoptermarked  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.