MOTOR

Heathrow er blitt enda større

Per Erlien Dalløkken
27. mars 2008 - 14:17

Der kan du fra og med i dag starte London-oppholdet i en splitter ny og gigantisk flyplassterminal.

Terminal 5 på Heathrow er Storbritannias største frittstående bygning og skal brukes utelukkende av British Airways (BA).

Åpnet i dag

De første norske passasjerene med BA-flyet fra Oslo kunne sjekke ut på T5 klokka 09.25 i dag.

T5 skal utelukkende benyttes av BA, og blir selskapets nye hjem på Heathrow. Selskapet har 190 avganger og ankomster i døgnet. De flytter alle sine flyavganger fra terminalene 1 og 4, med unntak av ruter til Australia, Italia og Spania.

Egen plass for A380

Terminalen vil få sin egen jernbane- og undergrunnsstasjon, samt en flyoppstillingsplass spesialbygget for shuperjumboen Airbus A380.

– Norske passasjerer får oppleve Terminal 5 fra dag én. Vi gleder oss til å gi våre reisende fra Norge en helt ny velkomst til London, sier Peter Rasmussen som er salgsdirektør for BA Scandinavia & Iceland.

OSL x 2

Byggingen av T5 har pågått siden 2002 og har kostet om lag 45 milliarder kroner. Kapasiteten er 30 millioner passasjerer i året. Det er nesten dobbelt så mye som hele Oslo lufthavn Gardermoen.

Etter utbyggingen har London-flyplassen nå en kapasitet på 90 millioner pax årlig.

Målt i pax er Heathrow Europas mest travle flyplass og nummer tre i verden, slått av flyplassene i Atlanta (Hartsfield-Jackson) og Chicago (O'Hare).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.