MOTOR

Heathrow er blitt enda større

KJEMPESTOR: Terminal fem på Heathrow er 40 meter høy, 396 meter lang og 176 meter bred. Hver av de fem etasjene har et areal på størrelse med ti fotballbaner.
KJEMPESTOR: Terminal fem på Heathrow er 40 meter høy, 396 meter lang og 176 meter bred. Hver av de fem etasjene har et areal på størrelse med ti fotballbaner.

Der kan du fra og med i dag starte London-oppholdet i en splitter ny og gigantisk flyplassterminal.

Terminal 5 på Heathrow er Storbritannias største frittstående bygning og skal brukes utelukkende av British Airways (BA).

Åpnet i dag

De første norske passasjerene med BA-flyet fra Oslo kunne sjekke ut på T5 klokka 09.25 i dag.

T5 skal utelukkende benyttes av BA, og blir selskapets nye hjem på Heathrow. Selskapet har 190 avganger og ankomster i døgnet. De flytter alle sine flyavganger fra terminalene 1 og 4, med unntak av ruter til Australia, Italia og Spania.

Egen plass for A380

Terminalen vil få sin egen jernbane- og undergrunnsstasjon, samt en flyoppstillingsplass spesialbygget for shuperjumboen Airbus A380.

– Norske passasjerer får oppleve Terminal 5 fra dag én. Vi gleder oss til å gi våre reisende fra Norge en helt ny velkomst til London, sier Peter Rasmussen som er salgsdirektør for BA Scandinavia & Iceland.

OSL x 2

Byggingen av T5 har pågått siden 2002 og har kostet om lag 45 milliarder kroner. Kapasiteten er 30 millioner passasjerer i året. Det er nesten dobbelt så mye som hele Oslo lufthavn Gardermoen.

Etter utbyggingen har London-flyplassen nå en kapasitet på 90 millioner pax årlig.

Målt i pax er Heathrow Europas mest travle flyplass og nummer tre i verden, slått av flyplassene i Atlanta (Hartsfield-Jackson) og Chicago (O'Hare).

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.