En drept og to skadd av høyspent strøm

Havarikommisjonen undersøker tunnelulykken i Oslo

Skal også sjekke om det er andre områder hvor Bane Nor må sjekke sikkerheten.

En gutt født i 2003 er omkommet, mens en jente og en gutt født samme år er kritisk skadde etter at de tok seg inn i en togtunnel ved Filipstad i Oslo og kom i kontakt med en strømførende kilde.
En gutt født i 2003 er omkommet, mens en jente og en gutt født samme år er kritisk skadde etter at de tok seg inn i en togtunnel ved Filipstad i Oslo og kom i kontakt med en strømførende kilde. (Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix)

Skal også sjekke om det er andre områder hvor Bane Nor må sjekke sikkerheten.

Havarikommisjonen åpner full undersøkelse av Filipstad-ulykken i Oslo, hvor en tenåringsgutt døde og to andre ungdommer ble alvorlig skadd.

– Vi har besluttet at vi kommer til å gå inn i saken og åpne en full undersøkelse, sier avdelingsdirektør Kurt Olsen for jernbaneavdelingen i Statens havarikommisjon til VG.

Havarikommisjonen har gjort flere undersøkelser i tunnelen og av sikringen i området.

De skal ikke bare se på Filipstad-ulykken, men også om det finnes andre områder som Bane Nor må se nærmere på for å forhindre lignende ulykker.

Tunnelulykken søndag 24. februar skjedde i en del av Bane Nors anlegg for parkering av tog på Filipstad. Høyspentanlegget i hele det elektrifiserte jernbanenettet har en spenning på 15.000 volt. En 15 år gammel gutt og en jente på 16 år ble alvorlig skadd i ulykken.

Området der ulykken skjedde er sperret av med gjerder, som ifølge VG er 70 centimeter lavere enn det Bane Nors regelverk tilsier.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå