SAMFERDSEL

Havarikommisjonen undersøker tunnelulykken i Oslo

Skal også sjekke om det er andre områder hvor Bane Nor må sjekke sikkerheten.

En gutt født i 2003 er omkommet, mens en jente og en gutt født samme år er kritisk skadde etter at de tok seg inn i en togtunnel ved Filipstad i Oslo og kom i kontakt med en strømførende kilde.
En gutt født i 2003 er omkommet, mens en jente og en gutt født samme år er kritisk skadde etter at de tok seg inn i en togtunnel ved Filipstad i Oslo og kom i kontakt med en strømførende kilde. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix
5. mars 2019 - 14:05

Havarikommisjonen åpner full undersøkelse av Filipstad-ulykken i Oslo, hvor en tenåringsgutt døde og to andre ungdommer ble alvorlig skadd.

– Vi har besluttet at vi kommer til å gå inn i saken og åpne en full undersøkelse, sier avdelingsdirektør Kurt Olsen for jernbaneavdelingen i Statens havarikommisjon til VG.

Havarikommisjonen har gjort flere undersøkelser i tunnelen og av sikringen i området.

De skal ikke bare se på Filipstad-ulykken, men også om det finnes andre områder som Bane Nor må se nærmere på for å forhindre lignende ulykker.

Tunnelulykken søndag 24. februar skjedde i en del av Bane Nors anlegg for parkering av tog på Filipstad. Høyspentanlegget i hele det elektrifiserte jernbanenettet har en spenning på 15.000 volt. En 15 år gammel gutt og en jente på 16 år ble alvorlig skadd i ulykken.

Området der ulykken skjedde er sperret av med gjerder, som ifølge VG er 70 centimeter lavere enn det Bane Nors regelverk tilsier.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.