JOBB

Harald Rafdal overtar som toppsjef i YIT Infra Norge

Tidligere Mestasjef er tilbake i anleggsbransjen.

Harald Rafdal er ny toppsjef for YIT Infra Norge.
Harald Rafdal er ny toppsjef for YIT Infra Norge. Foto: YIT Infra Norge
14. jan. 2020 - 10:50

Harald Rafdal blir ny administrerende direktør for YIT Infra Norge, skriver konsernet i en pressemelding. 

– Vi er glade for å få Harald med på laget, som leder i en spennende fase for selskapet. Hans erfaring blir viktig i videreutviklingen av YIT Infra Norge som ekspert på bygging av krevende infrastruktur i det norske markedet, sier Harri Kailasalo, konserndirektør for infrastrukturprosjekter i YIT Corporation.

YIT Infra Norge er en del av YIT Infrastructure projects, med virksomhet i seks land i Skandinavia og Baltikum og lang konstruksjonserfaring innen krevende infrastrukturprosjekter, spesielt i byutviklingsprosjekter med langsiktige målsetninger knyttet til bærekraft. YIT Infrasturcture projects er en del av YIT Group, Finlands største konstruksjonsselskap med en betydelig posisjon i Nord-Europa. YIT Group opererer blant annet innen bygging av boliger, næringseiendom og infrastruktur, og har 10.000 ansatte i 11 land, heter det i meldingen.

 – Situasjonen vi har nå gir et inntrykk av at vi ikke har etterlevd gjeldende regler og retningslinjer. Dette svekker tilliten til oss, og det vil vi endre på, sier Statsbygg-sjef Harald Nikolaisen
Les også

Statsbygg vurderer aksjeforbud

Bred ledererfaring

YIT Infra Norge har en stor portefølje av anleggsprosjekter, inkludert flere vannkraftprosjekter og veibyggingsprosjekter som Hjellestadveien i Bergen for Statens vegvesen.

Harald Rafdal kommer med erfaring fra en rekke lederstillinger i norsk næringsliv. Han har tidligere vært konsernsjef i Mesta og RenoNorden, og blant annet innehatt en rekke lederstillinger i Kværner og Aker-konsernet.

– YIT Infra Norge har et kompetent team av konstruksjonseksperter, omfattende erfaring og en sterk portefølje av prosjekter, noe som danner en solid plattform for videre vekst i det norske markedet. Jeg ser fram til å bidra til å posisjonere oss for nye prosjekter, samtidig som vi leverer høy kvalitet i oppdragene vi har for våre kunder i dag, sier Harald Rafdal i meldingen.

Harald Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg, er blant annet styreleder i Nye Veier. Han sier at arbeidsmengden er stor, men at det faglige påfyllet gjør det verdt det.
Les også

Statsbygg-sjefen brukte 128 timer i styremøter i fjor

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.