OLJE OG GASS

Har nesten 17-doblet besøket på tre år

En av Norges nyeste oljekonferanser håper på besøksrekord i år.

STORE MULIGHETER: Det er mulighetene og utfordringene under vann som står sentralt under årets Subsea Valley-konferanse. Arrangørene håper å sette besøksrekord i år.
STORE MULIGHETER: Det er mulighetene og utfordringene under vann som står sentralt under årets Subsea Valley-konferanse. Arrangørene håper å sette besøksrekord i år. Foto: Colourbox
26. feb. 2014 - 07:00

Subsea Valley er en østlandsbasert næringsklynge for leverandørbedrifter til undervannsindustrien.

Klyngen er Norges største med sine 210 medlemmer og hadde i 2012 en totalomsetning på 111 milliarder kroner.  

Stor økning

For fem år siden startet klyngen opp en messe som i utgangspunktet fungerte som et utstillingsvindu for medlemsbedriftene. Litt etter litt har imidlertid messen bygget seg opp til å bli en viktig tumleplass for industrien.

I 2010 var det 16 utstillere og 150 besøkende, i fjor var det 155 utstillere og 2500 besøkende.

En av grunnene til besøkshoppet var en økt satsing på konferansedelen i fjor. Den satsingen fortsetter på årets konferanse, som for øvrig går av stabelen 2. og 3. april på Fornebu Arena.

Les også: Her er Statoils «subsea-dödare»

Ministre og sjefer

Noen av navnene på plakaten er statsminister Erna Solberg, Lundin-sjef Torstein Sanness, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, oljeanalytiker Torbjørn Kjus og økonomiprofessor Torger Reve.

I tillegg blir det flere foredragsholdere fra selskaper som Statoil og GE, mens en annen næringsklynge – Aerospace Valley – kommer med representanter som skal utveksle erfaringer fra romfart og luftfart med norsk olje- og gassindustri.

Temaene i år er teknologi, konkurransekraft og kunnskap.

– Vi har et hårete mål om 500 konferansedelegater, som er over dobbelt så mange som i fjor. Vi har passert 100 utstillere nå, og vet av erfaring at mange kommer inn i siste liten, sier Subsea Valley-sjef Preben Strøm til Teknisk Ukeblad.

Kostnader er et hett tema for industrien akkurat nå, blir det en del av diskusjonene?

– Kostnader er en viktig del av konkurransekraften vår, og vi har kostnader som et viktig element på denne konferansen, sier han.

Les også: Ansatte kuttes og nyansatte droppes i subseabransjen

Mer helhetligSubsea Valley-sjef Preben Strøm. Subsea Valley

Mer helhetlig

Nytt av året er blant annet at konferansen avholdes på engelsk.

I tillegg åpner den i fasjonable omgivelser på Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen, mens det blir gallamiddag på Holmenkollen Park Hotel.

Strøm håper nå konferansen befester posisjonen som ledende innenfor subsea på Østlandet.

– Østlandet har manglet en tung subseakonferanse. UTC i Bergen er en fremragende konferanse, og det er den posisjonen vi nå tar på Østlandet, sier Strøm. 

Les også:

Lundin og Wintershall går inn i Subsea Valley

Her har de ikke fått én eneste kvalifisert søker på over et år

Prisbelønnet radar plukkes ned etter få år  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.