INDUSTRI

Har funnet feil på Dreamliner-fly

Battericelle viser tegn til å kortslutte.

Det utbrente batteriet til venstre var om bord på Dreamliner-maskinen til det japanske flyselskapet Nippon Airways. Batteriet tok plutselig fyr da flyet var i luften. Til høyre et uskadd batteri fra samme flytype. Nippon Airways er ett av flere selskaper som har hatt problemer med Boeings nye prestisjefly.
Det utbrente batteriet til venstre var om bord på Dreamliner-maskinen til det japanske flyselskapet Nippon Airways. Batteriet tok plutselig fyr da flyet var i luften. Til høyre et uskadd batteri fra samme flytype. Nippon Airways er ett av flere selskaper som har hatt problemer med Boeings nye prestisjefly. Bilde: REUTERS
7. feb. 2013 - 19:27

En feil i en battericelle er trolig årsaken til problemene som har oppstått på flere av Boeings nye Dreamliner-fly.

Den amerikanske transportsikkerhetsmyndigheten NTSB redegjorde torsdag for hva granskingen av feilene ved Dreamliner-flyene så langt har avdekket.

Les også: Fra spadetak til ferdig fly på tre år

Battericelle

– Den viser at en enkelt battericelle viser tegn til å kortslutte, og at denne kortslutningen kan spre seg til andre battericeller og resultere i røyk og brann, sa NTSB-sjef Deborah Hersman i sin redegjørelse.

Ifølge Hersman viser granskingen at kortslutning i den omtalte battericellen trolig var årsaken til branntilløpet i et Dreamliner-fly i Boston i fjor.

Et lignende tilfelle førte til at et Dreamliner-fly som tilhører det japanske flyselskapet ANA måtte nødlande.

Etter det ble alle Dreamliner-fly satt på bakken, og både USA og Europa har innført flyforbud for flytypen, som egentlig heter Boeing 787.

Rapport kommer

Deborah Hersman sier en foreløpig rapport om NTSBs gransking vil foreligge om rundt 30 dager. Det er ikke klart når den endelige rapporten kommer.

Norwegian har bestilt totalt åtte fly av denne typen. Tre skal etter planen leveres i år, fire til neste år og det siste i 2015.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Les også:

Boeing ber om å få testfly Dreamlineren

Her er Dreamliner-problemet

USA skal granske Boeing 787 Dreamliner

Denne blir større enn Kjos-lineren  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.