KARRIERE

Han følger drømmen fra et kott i Silicon Valley

På pilegrimsreise for å promotere egen app.

 Mathias Mikkelsen er på pilegrimsreise i Silicon Valley. Han deler et "Hacker House" med 12 andre og promoterer sin egenutviklede app fra ett lite kott.
Mathias Mikkelsen er på pilegrimsreise i Silicon Valley. Han deler et "Hacker House" med 12 andre og promoterer sin egenutviklede app fra ett lite kott. Bilde: Ed Moyse
6. des. 2013 - 18:18

Teknisk Ukeblad møter Mathias Mikkelsen i sentrum av Oslo. Han tar en kort pause fra nettverks-jaget i Silicon Valley, og det lille kottet han har til hjem der. I San Fransisco deler han nemlig leilighet med tolv andre utviklere og IT-gründere.

– Det er faktisk det fineste rommet i hele leiligheten. Alle andre bor i køyesenger.

Les også: De 10 viktigste IT-trendene i 2014

Pilegrimsreise

23 år gamle Mathias er ikke redd av seg. Denne sommeren pakket han sakene og dro til Silicon Valley for å promotere sin egenutviklede app, Timely. Han kaller det selv en pilegrimsreise.

– Jeg har fulgt startup-miljøet lenge, og har alltid drømt om å jobbe i Silicon Valley.

På torsdag gikk startskuddet for Timely, med lansering for iOS. Den skal gjøre livet lettere for alle som har trøbbel med å huske timeregistrering, og har allerede blitt omtalt på ett av de mest leste nettstedene for teknologinyheter, The Next Web.

Les også: Fem tips til deg som vil bli sjef

Utviklere i India og Kina

Mathias er ikke i Silicon Valley for å finne investorer.

– Jeg er her for å lære bransjen, og promotere produktet mitt for andre utviklere. Jeg er helt bestemt på at jeg ikke vil ha investorer før Timely har vokst seg stor.

Mathias har to utviklere som jobber for seg, én i India og én i Kina. Selv tar han av seg av design og front-end utvikling, mens de to andre tar seg av resten av utviklingen. Koding og produktutvikling har Mathias lært av seg selv.

Les også: Her er inderen som skal redde nettbanken

Hjemme i Oslo følger Mathias Mikkelsen ivrig med på hvor mange som laste ned Timely. SIgurd Øygarden Flæten

Hacker House

Mye takket være samboerne i IT-kollektivet, som kalles et "Hacker House" i Silicon Valley, har han allerede begynt å etablere ett nettverk av gründere og utviklere.

– De har en helt fantastisk hjelpekultur. Man får aldri et nei, folk er veldig villige til å dele ideer og erfaringer.

Han angrer ikke på at han valgte å bo så tett på tolv andre datahoder.

– Jeg har vært vant til  å bo for meg selv i egen leilighet. Jeg lurte på om jeg kom til å takle å bo så tett på andre, men nå angrer jeg ikke et sekund. Et Hacker House er en unik mulighet til å knytte kontakter, og man komplementerer hverandre med kunnskaper.

Les også: Nå kan alle få en bit av superdatamaskinen Watson

Alle strever med timeregistrering

Mathias gikk rett fra videregående til et kommunikasjonsbyrå. Der erfarte han én viktig ting – timeregistrering er tidkrevende, og som regel lite systematisk gjennomført. Og nær sagt alle selskaper bruker timeregistrering, enten det gjelder arbeidstimer eller fakturering av oppdrag.

– Jeg opplevde noen ganger at ingen fikk gå hjem før timeregistreringen var gjort på fredag. Det var noe man utsatte, og man hadde ikke ett enkelt system.

Timely er ikke den første appen som lar deg registrere timer. Forskjellen ligger i planleggingen.

– Jeg har prøvd alt som er av eksisterende timeregistreringsapper og opplevde at jeg fortsatt utsatte registreringen. Da måtte jeg tilbake til tegnebordet.

Timely går ut på at man først legger inn planlagt arbeidstid i appen. I etterkant går man inn og justerer etter forandringer i planene, eller godkjenner det man har lagt inn.

Les også: Dette er tegn på at du kan miste jobben

Omtale

Og det ser ut til at folk liker idéen. Mathias bruker hvert ledige sekund til å se på antallet kontoregistreringer, og allerede har han rundet tusen-tallet. Han også fått rosende omtaler på Twitter.

Neste spenningsmoment ligger i om registrerte brukere fortsetter som betalende kunder etter gratisperioden på 30 dager.

– Målet er at Timely skal  forandre timeregistrering og være appen man går til. Men først og fremst ønsker jeg at Timely gjør det så bra at jeg kan bli finansielt uavhengig så jeg kan bruke all min tid på dette, sier Mathias.

Om kort tid drar han rett tilbake til Silicon Valley og det som kan bli et timeregistrerings-eventyr.

Les også:

Her er operativsystemene som skal utfordre Android

– Hadde ikke fått denne avtalen om vi ikke var best  

Utvikler Firefox til billige smarttelefoner på Fornebu

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.