SAMFERDSEL

Halvannet år etter Tretten-kollapsen: ni av 14 bruer stengt eller delvis stengt 

Totalt ni av 14 bruer som ble stengt etter at Tretten bru kollapset i august 2022, er fortsatt stengt eller har redusert framkommelighet.

Tretten bru som går over Gudbrandsdalslågen i Gudbrandsdalen kollapset i elva og over E6 med en lastebil og en personbil på i august 2022. Flere lignende trebruer ble stengt etter hendelsen.
Tretten bru som går over Gudbrandsdalslågen i Gudbrandsdalen kollapset i elva og over E6 med en lastebil og en personbil på i august 2022. Flere lignende trebruer ble stengt etter hendelsen. Foto: Mari Gisvold Solberg
11. mars 2024 - 08:41

Det viser en gjennomgang P4-nyhetene har gjennomført.

Etter bru-kollapsen i Tretten ble lignende bruer sjekket, og minst fire av disse må bygges på nytt. Ifølge Statens vegvesen kommer disse kanskje på plass til høsten, eller i 2025.

Ifølge Statens vegvesen måtte alle de ti bruene som fremdeles er helt eller delvis stengt, stenge eller redusere trafikken som følge av overbelastning.

– Det er jo beklagelig at man har kommet i et sånt uføre at bruer må stenges, det skulle vi gjerne har vært foruten, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen til P4.

Statsrådsveien bru, Fjell-Leet bru, Blakkesrud bru, Skubbersenga bru, Sundbyveien bru og Sletta bru er fremdeles helt stengt. Flisa bru, Evenstad bru og Bliksland bru er delvis stengt.

Det brenner i et lagerbygg på Borgenhaugen i Sarpsborg. Det stanser togtrafikken mellom Sarpsborg og Halden, og naboer blir evakuert.
Foto: Thomas Andersen / NTB
Les også

Brann i Sarpsborg stopper togene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.