KARRIEREUTDANNING

Guttene flinkest i regning

9. juni 2009 - 09:32

Resultatene fra de nasjonale prøvene i 5. og 8. trinn viser at guttene gjør det klart bedre enn jentene.

I 5. trinn scorer guttene bedre enn jentene på 37 av 47 oppgaver, skriver Adresseavisen.

Overrasket

På 8. trinn er kjønnsforskjellene like tydelige. I gruppen av elever som scorer høyest, er det nesten dobbelt så mange gutter som jenter.

Prosjektleder Grethe Ravlo for nasjonale prøver i regning ved Matematikksenteret ved NTNU har vært med på å analysere resultatene i regning.

Hun er overrasket over resultatet.

Eksamensresultatene i matematikk viser nemlig at jentene ikke gjør det dårligere enn guttene.

Ingeniørstudenter stryker ofte

Andre resultater

– Men den nasjonale prøven er en prøve i regning, og er en mer praktisk rettet prøve. Det er kanskje derfor vi ser andre resultater her, sier Ravlo.

Hun jobber nå med å utarbeide nasjonale prøver for 2010, og i utprøvingen av oppgaver ser de også her at tendensen er at guttene gjør det bedre enn jentene.

– En forklaring kan være at guttene er mer kreative, og ser litt mer logisk på oppgavene. De er ikke bundet av bestemte fremgangsmåter for å løse oppgaver. Kanskje er det også slik at guttene holder på med mer tekniske ting i hverdagen, og slik har lettere for å ta oppgaver som er praktisk rettet. Og så er det kanskje slik at guttene kaster seg ut i det, og tar litt mer sjanser. Jentene er mer tilbakeholdne, sier Ravlo.

Norske jenter skyr teknologistudier

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.