INDUSTRI

Gunvor gir bort professor

Gunvor Ulstein, konsernsjef i Ulsteinkonsernet, mener den maritime klyngen er uvurderlig på Sunnmøre og vil gi sitt bidrag til at den forsterkes.
Gunvor Ulstein, konsernsjef i Ulsteinkonsernet, mener den maritime klyngen er uvurderlig på Sunnmøre og vil gi sitt bidrag til at den forsterkes. Bilde: Tore Stensvold
Tore Stensvold
17. des. 2008 - 10:03

Gaveprofessoratet fra Ulsteinkonsernet skal sikre langsiktighet og systematisk arbeid for å bygge ut den maritime kompetansen i området.



– Den maritime klyngen betyr mye for alle utstyrsleverandørene og skipsverftene på Vestlandet. Det er viktig for oss at vi kan samarbeide og utvikle oss videre, sier Gunvor Ulstein.

Les også: Den mystiske Ulstein-formelen avslørt

Kunnskap og infrastruktur

Visekonsernsjef utdyper:

– Vi skal leve av kunnskap i framtida. Klyngestudier understreker betydningen av kompetanse- og kompetanseinfrastruktur. Det kan professoratet være med og bidra til, sier visekonsernsjef Tore Ulstein.

Klyngen

Den maritime klyngen er stor og betydningsfull på Sunnmøre. I tillegg til kjernebedriftene som Ulstein, Kleven, STX (tidligere Aker Yards), Rolls-Royce, Odim og et utall andre, er utdannings- og forskningsinstitusjonene Ålesund Høgskole, NCE Maritime og Ålesund Kunnskapspark viktige brikker.

Gaveprofessoratet til Ålesund Høgskole blir sett på som et kvantesprang.

Styrker flere

Les også:

Det er første gang næringslivet gir en slik gave til høyskolen. Rektor tar gjerne imot mer.



– Dette betyr et løft for utviklingen av den maritime kompetanse og vil styrke forskningsmiljøet i regionen og vil komme hele den maritime næringa til gode, sier rektor Geirmund Oltedal.

Fire-fem til

Rektoren og den maritime klyngen håper å få i stand flere gaveprofessorater. Målet er fem stykker, rettet mot krevende marine operasjoner. Gaveprofessorater kan også utløse ekstra forskningsmidler fra sentralt hold.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Høgskolen i Ålesund har tre professorer i dag. Flere professorstillinger, betyr flere mastergradsstudier.

Flere studier

– Vi har ett masterstudium innen produkt- og systemdesign nå og ønsker å få til ett på skipsdesign, sier professor Hans Petter Hildre.

Det målet er nærmere med gaveprofessoratet.

X-bow klar for iskalde farvann

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.