INDUSTRI

Gunvor gir bort professor

Gunvor Ulstein, konsernsjef i Ulsteinkonsernet, mener den maritime klyngen er uvurderlig på Sunnmøre og vil gi sitt bidrag til at den forsterkes.
Gunvor Ulstein, konsernsjef i Ulsteinkonsernet, mener den maritime klyngen er uvurderlig på Sunnmøre og vil gi sitt bidrag til at den forsterkes. Bilde: Tore Stensvold
Tore Stensvold
17. des. 2008 - 10:03

Gaveprofessoratet fra Ulsteinkonsernet skal sikre langsiktighet og systematisk arbeid for å bygge ut den maritime kompetansen i området.– Den maritime klyngen betyr mye for alle utstyrsleverandørene og skipsverftene på Vestlandet. Det er viktig for oss at vi kan samarbeide og utvikle oss videre, sier Gunvor Ulstein.

Les også: Den mystiske Ulstein-formelen avslørt

Kunnskap og infrastruktur

Visekonsernsjef utdyper:

– Vi skal leve av kunnskap i framtida. Klyngestudier understreker betydningen av kompetanse- og kompetanseinfrastruktur. Det kan professoratet være med og bidra til, sier visekonsernsjef Tore Ulstein.

Klyngen

Den maritime klyngen er stor og betydningsfull på Sunnmøre. I tillegg til kjernebedriftene som Ulstein, Kleven, STX (tidligere Aker Yards), Rolls-Royce, Odim og et utall andre, er utdannings- og forskningsinstitusjonene Ålesund Høgskole, NCE Maritime og Ålesund Kunnskapspark viktige brikker.

Gaveprofessoratet til Ålesund Høgskole blir sett på som et kvantesprang.

Styrker flere

Les også:

Det er første gang næringslivet gir en slik gave til høyskolen. Rektor tar gjerne imot mer.– Dette betyr et løft for utviklingen av den maritime kompetanse og vil styrke forskningsmiljøet i regionen og vil komme hele den maritime næringa til gode, sier rektor Geirmund Oltedal.

Fire-fem til

Rektoren og den maritime klyngen håper å få i stand flere gaveprofessorater. Målet er fem stykker, rettet mot krevende marine operasjoner. Gaveprofessorater kan også utløse ekstra forskningsmidler fra sentralt hold.

Høgskolen i Ålesund har tre professorer i dag. Flere professorstillinger, betyr flere mastergradsstudier.

Flere studier

– Vi har ett masterstudium innen produkt- og systemdesign nå og ønsker å få til ett på skipsdesign, sier professor Hans Petter Hildre.

Det målet er nærmere med gaveprofessoratet.

X-bow klar for iskalde farvann

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.