ENERGI

Grønt lys for Breidablikk-prosjektet i Nordsjøen

Olje- og energidepartementet godkjente tirsdag utbyggingsplanen for Breidablikk-feltet i Nordsjøen. Feltet skal levere olje fram til 2044.

Equinor og partnerne har besluttet å bygge ut Breidablikk-feltet i Nordsjøen. Feltet inneholder nærmere 200 millioner fat.
Equinor og partnerne har besluttet å bygge ut Breidablikk-feltet i Nordsjøen. Feltet inneholder nærmere 200 millioner fat. Illustrasjon: Equinor
29. juni 2021 - 16:26

Det er anslått at det er mulig å utvinne 180 millioner fat olje fra feltet, som skal være klart til oppstart i 2024.

Utbyggingsløsningen som er valgt for Breidablikk er en havbunnsutbygging med 23 oljeproduserende brønner fra fire havbunnsrammer som styres fra Grane. Breidablikk vil bli koblet opp mot Grane-plattformen for prosessering, før ilandføring til Stureterminalen, har TU tidligere fortalt.

Vis mer

Feltet ligger omtrent 185 kilometer vest for Stavanger. Skal feltet gå i pluss, må oljeprisen minst være på 31,7 dollar, skriver E24.

Olje- og energiminister Tina Bru (H) sier i en pressemelding at prosjekter som Breidablikk bidrar til å utnytte allerede etablert infrastruktur, opprettholder produksjon, verdiskaping og sysselsetting, samt at de øker utvinningsgraden på sokkelen.

Prosjektet består av et omfattende undervannsanlegg som skal tilknyttes Graneplattformen som snart har produsert i 20 år.

– Breidablikk-prosjektet vil ha behov for betydelige vare- og tjenesteleveranser fra norsk næringsliv, og vil på den måten gi ny verdiskaping og verdifulle sysselsettingseffekter både i berørte norske bedrifter og i det norske samfunnet for øvrig, sier Bru.

Rettighetshavere er Equinor (operatør), Petoro, Vår Energi og ConocoPhillips Skandinavia. Equinor opplyser i en pressemelding at rundt 70 prosent av kontraktene vil gå til leverandører i Norge.

Breidablikk-feltet er bygget ut med fire havbunnsrammer koblet til plattformen på Grane-feltet.
Les også

Vår Energi mener de taper 7–10 milliarder på statens vedtak. Men i retten tapte de fullstendig

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.