OLJE OG GASS

Gro Brækken slutter som direktør i Norsk olje og gass

– Styret og jeg har ulikt syn på hvordan organisasjonen skal ledes framover, sier Brækken.

Gro Brækken gir seg som direktør i Norsk olje og gass. Årsaken er uenigheter mellom henne og styret om måten bransjeorganisasjonen skal ledes på.
Gro Brækken gir seg som direktør i Norsk olje og gass. Årsaken er uenigheter mellom henne og styret om måten bransjeorganisasjonen skal ledes på. Bilde: Lise Åserud, NTB Scanpix
Ina AndersenIna AndersenJournalist
11. des. 2014 - 12:11

Gro Brækken slutter i stillingen som administrerende direktør i bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass, melder organisasjonen i en pressemelding torsdag.

Styret i Norsk olje og gass og Gro Brækken har diskutert hvordan arbeidet skal føres videre, og det er uenigheter om denne strategien som er årsaken til at hun nå gir seg som direktør.

– Diskusjonen har avdekket at styret og jeg har ulikt syn på hvordan organisasjonen skal ledes i årene fremover, og da er den naturlige konsekvensen at vi skiller lag, sier Brækken i meldingen.

Les også: Dette feltet er en av de viktigste grunnene til at oljeprisen stuper

– Helt udramatisk

– Dessverre er det slik noen ganger at vi ikke er helt enige om hvordan ting skal gjøres. Og slik er ansvaret mellom styret og administrerende direktør, at da er det naturlig at jeg slutter, sier Brækken til Teknisk Ukeblad.

Hun vil ikke gå nærmere inn på hva uenighetene mellom styret og henne selv går ut på.

– Men dette er helt udramatisk. Sånt skjer noen ganger, det er too bad, men da må det gjøres på denne måten, poengterer Brækken.

Brækken har vært administrerende direktør i Norsk olje og gass siden 2009.

Les også: NHO om oljekuttene: – På kort sikt ser det veldig dystert ut

Ferdig før sommeren

Hun vil fortsette i stillingen fram til en etterfølger er på plass, men vil være ferdig som direktør før sommeren 2015.

– Gro Brækken har gjort en meget god jobb med å endre og modernisere arbeidet i Norsk olje og gass, og dermed styrket olje- og gassindustriens posisjon i samfunnet.  Vi har formet en strategi som gjør næringen godt rustet til å møte utfordringene vi står oppe i, sier styreleder i Norsk olje og gass, Tor Arnesen, i meldingen.

Styret starter nå arbeidet med å finne Brækkens etterfølger.

Les også: Dette betongbygget i Finnmark er fullstappet med Siemens' mest moderne teknologi

– Bare å ringe

Brækken understreker at hun har vært privilegert som har fått lov å lede Norsk olje og gass de fem siste årene.

– Det er en fantastisk organisasjon å lede, å få jobbe for olje og gass i Norge. Det er en viktig og interessant industri, sier hun.

Den avtroppende direktøren vet foreløpig ikke hva hun skal finne på når hun er ferdig i Norsk olje og gass i løpet av vårhalvåret neste år.

– Det er jo først i dag dette er kjent, men jeg vet jo at når jeg først ikke skal ha denne jobben lenger, så vil jeg ha en annen interessant jobb, gjerne innenfor industrien, sier Brækken, og uttrykker et ønske om å kunne fortsette å jobbe innen olje og gass.

– Så om noen har noe interessant, så er det bare å ringe, legger hun til.

Inntil videre vil hun fortsette som administrerende direktør i Norsk olje og gass, etter planen fram til styret har funnet en etterfølger til henne.

– Det ønsker både styret og jeg. Så får vi se hva som skjer og hvor lang tid det tar, påpeker Brækken.

Les også: – Sverdrup må bygges på en slik måte at norske leverandører er konkurransedyktige

– Framover er vi tjent med ny leder

Også styreleder Arnesen påpeker at det ikke er noen dramatikk i at Brækken slutter som direktør.

– Vi har et ulikt syn på hvordan organisasjonen skal ledes framover. Slik er det i denne saken. Vi har hatt en dialog en stund, men kommet fram til at dette er beste løsning. Det er ikke noe mer dramatikk i saken enn det, sier Arnesen til Teknisk Ukeblad.

– Hva består uenighetene mellom styret og Gro Brækken i?

– Jeg tror ikke noen av partene er tjent med å gå inn på det. Gro Brækken har gjort en god jobb både for oss i Norsk olje og gass og for industrien, men framover er vi tjent med å ha en ny leder, svarer styrelederen.

Les også: – Et tilbud jeg ikke kunne si nei til

Diskuterer krav til ny leder

Arnesen legger til at styret og Brækken er forlikt om at hun slutter.

– Derfor lar vi henne også fortsette i stillingen til vi har funnet en erstatter. Vi er godt fornøyde med at hun også vil fortsette, sier Arnesen.

Styret skal nå i gang med å finne en erstatter til stillingen som administrerende direktør.

– Internt i styret har vi begynt å diskutere kravspesifikasjoner til en ny leder. Vi har akkurat begynt den diskusjonen, så jeg vil ikke gå ut med hva vi tenker før vi er ferdig. Vi kommer også til å jobbe sammen med et eksternt rekrutteringsbyrå for å finne ny direktør.  

Les også:

Trodde du oljeprisen var lav nå? Hør hva disse ringrevene har å si

Raser over anbud til dieselferger

Dette er den første 4G-samtalen i Norge  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.