BYGG

Grethe Bergly blir ny konsernsjef i Multiconsult

Hun overtar som toppleder for den store rådgivningsbedriften etter Christian Nørgaard Madsen.

Grethe Bergly blir ny toppsjef i Multiconsult, hvor hun har vært ansatt siden 2002.
Grethe Bergly blir ny toppsjef i Multiconsult, hvor hun har vært ansatt siden 2002. Foto: Christine Wendelborg
Knut BjørheimKnut BjørheimJournalist
13. feb. 2019 - 10:44

Grethe Bergly er utnevnt som ny konsernsjef for selskapet fra 1. mars 2019, melder styret i Multiconsult ASA i en pressemelding. Fungerende konsernsjef Lars Opsahl vil gå tilbake til stillingen som konserndirektør Regioner Norge fra samme dato.

– Grethe Berglys erfaring, kompetanse og lederegenskaper vil gi et positivt bidrag til den videre utviklingen av Multiconsult, kommenterer Bård Mikkelsen, styreleder i Multiconsult.

Grethe Bergly ble ansatt i Multiconsult i 2002 og har i en kortere periode vært fungerende leder for selskapet.

– Sammen med resten av konsernledelsen vil jeg ta fatt på oppgaven med å utvikle selskapet og gjenopprette et bærekraftig og lønnsomt fundament for selskapet, sier Grethe Bergly om opprykket.

Børsnotert med Madsen

Hun overtar etter Christian Nørgaard Madsen, som fratrådte som konsernsjef i januar etter en «grundig vurdering» sammen med styret, for å sitere en tidligere pressemelding.

I Madsens tid har Multiconsult endret seg fra et norsk ingeniørselskap til et børsnotert konsern med integrerte ingeniør- og arkitekttjenester, og med mer enn 500 medarbeidere utenfor Norge, heter det.

– Det har vært en fantastisk reise, men samtidig også utrolig krevende, uttalte Christian Nørgaard Madsen i forbindelse med fratredelsen.

Multiconsult har røtter tilbake til 1908, og med totalt cirka 2850 ansatte er det av landets største selskaper innen prosjektering og rådgiving. Virksomheten er delt inn følgende forretningsområder:

  • Bygg og eiendom
  • By og samfunn
  • Vann og miljø
  • Industr
  • Olje og gass
  • Samferdsel
  • Fornybar energi
    Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.