MARITIM

Green Yard overtar Kleven verft

Verftet er reddet fra konkurs. De nye eierne satser på å drive skipsbygging videre.

Kleven verft i Ulsteinvik i Møre og Romsdal. Green Yard Group overtar verftet, som gikk konkurs tidligere denne måneden.
Kleven verft i Ulsteinvik i Møre og Romsdal. Green Yard Group overtar verftet, som gikk konkurs tidligere denne måneden. Foto: Tore Stensvold
14. juli 2020 - 07:16

Det er i en pressemelding natt til tirsdag at selskapet opplyser at de har kommet til enighet om en avtale med konkursboet og bankene og dermed overtar det konkursrammede verftet.

Det nye navnet på verftet blir Green Yard Kleven, opplyses det i pressemeldingen. Kjetil Bollestad overtar som administrerende direktør. Han har også tidligere vært direktør ved verftet, men forlot stillingen i juni etter at de siste eierne – kroatiske DIV Group – overtok.

Nye forretningsområder

I tillegg til å videreføre selve verftsdelen vil de nye eierne også satse på å utvikle driften til nye forretningsområder.

Green Yard Group er et av landets ledende bedrifter innen resirkulering av skip og rigger samt resirkulering av jern og metaller og holder til i Fedafjorden i Kvinesdal i Agder.

Bobestyrer Bjørn Åge Hamre sa til NRK mandag kveld at avtalen om videre drift var svært nær.

I en pressemelding fra Kleven verft roser han de ansatte og sier han er særlig imponert over at de har stått på i en krevende tid med høy usikkerhet.

Tålmodighet

– Dette hadde vi ikke fått til uten alle de ansatte på Kleven, bankene, kreditorer, kontraktsparter og leverandører som har utvist tålmodighet og gitt boet arbeidsro til å arbeide fram løsninger, sier han.

Det blir innkalt til allmøte med de ansatte tirsdag.

For litt over en uke siden kom nyheten om at verftet, som går tilbake nesten hundre år, er konkurs. Tirsdag i forrige uke ble alle de 400 ansatte sagt opp.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).
Les også

Aasland: – Norge i dialog med EU om fjerde energimarkedspakke

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.