SAMFERDSEL

Google skylder på mennesker etter kollisjoner med selvkjørende biler

Fire av 48 involvert i ulykker.

Googles driverless car
Googles driverless car Bilde: Google
Øyvind LieØyvind LieJournalist
12. mai 2015 - 08:30

Fire av 48 selvkjørende biler i California har vært involvert i ulykker de siste åtte månedene. Det opplyser de ansvarlige myndighetene for motorkjøretøyer i den amerikanske delstaten ifølge BBC.

Myndighetene begynte å gi tillatelse til testing av førerløse kjøretøyer i september 2014.

Tre av de fire bilene tilhørte Google, den fjerde tilhørte delleverandøren Delphi.

Les også: Undersøkelse: Så mye taper kommunene på gratis elbilparkering

Avviser skyld

Begge selskapene avviser imidlertid at deres kjøretøyer var skyld i ulykkene. Ifølge californisk lov er årsaken til ulykker konfidensiell informasjon. Men Google sier at deres førerløse biler aldri har forårsaket noen ulykke, og at de fleste av småbulkene hadde kommet fra påkjørsel bakfra fra andre biler.

«Sikkerhet er vår viktigste prioritet. Siden vi startet programmet for seks år siden, har vi kjørt nesten en million [engelske] mil førerløst, både på motorveier og i bygater, uten å forårsake en eneste ulykke», uttaler en talsperson for selskapet.

Les og se bildene:Se bildene: Verdens første selvkjørende lastebil

– Sto stille

Delphi opplyser til BBC at kjøretøyet ble påkjørt mens det sto stille i et kryss, men at det var i manuell kjøretilstand da ulykken skjedde.

Selskapet sier at Delphis bil ikke forårsaket ulykken, og at ingen ble skadd.

En anonym kilde opplyser til nyhetsbyrået Assosiated Press at to av ulykkene skjedde mens bilene ble kjørt av mennesker, og at alle fire bilene kjørte veldig sakte da kollisjonene fant sted.

Les også den store oversikten: Stor oversikt: Her er rekkevidden til alle elbilene du kan kjøpe i Norge

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.