FORUM

Global temperaturutvikling er framstilt feilaktig

Illustrasjon.
Illustrasjon. Bilde: colourbox.com
5. mars 2010 - 12:23

Skrevet av: Petter Tuvnes, sivilingeniør og klimarealist.Meteorologen Ph.D. Roy W. Spencer, som er engasjert i NASAs satellittovervåking av global temperatur, har undersøkt rådata og bearbeidede data av temperaturmålinger fra landstasjoner i USA. Han har påvist feilaktig framstilling av temperaturøkning fra ledende klimaforskere (Phil Jones, CRU UEA, UK), se http://www.drroyspencer.com/. Manipulering av rådata med dataprogram har vist en systematisk falsk temperaturøkning. Dr. Spencer mener at det er nødvendig med en fullstendig ny gjennomgang av temperaturmålinger, i likhet med det representanter for UK Met Office (britisk meteorologisk institutt) ønsker.

Dr. Spencers funn støttes også av disse rapportene:

Manipulerte temperaturer

D’Aleo og Watts rapporter at klimaforskerne har brukt data hvor antall målestasjoner er redusert fra ca. 6000 til ca. 1500, og rådata er blitt endret slik at man har fått frem en systematisk høyere temperaturøkning enn det som sannsynligvis er riktig, og som kan sammenlignes med pålitelige satellittdata fra 1979 til nå (UAH og RSS).

Endringene er gjort ved å manipulere rådata (direkte temperaturmålinger) og å justere disse med dataprogram som systematisk gir gradvis økt temperatur. Kalde målestasjoner i fjellområder, landlige områder og/eller langt mot nord/sør er gjennomgående utelatt. Målinger i varme bystrøk har erstattet målinger i kaldere strøk. På den måten har man skapt en tilsynelatende temperaturøkning.

Manipulerte overflatetemperaturer viser ifølge D’Aleo og Watts tilsynelatende ca. 0,5 grader høyere global temperatur enn mer pålitelige satellittmålinger. Når temperaturstigningen de siste 100 år er påstått å være 0,7 – 1 grad så er dette en alvorlig feil. Ettersom det var meget varmt i 1930-årene til 1940 og deretter fallende temperatur til slutten av 70-tallet er det meget mulig at det nå IKKE er varmere enn på 30-tallet. Dette vet vi ikke for sikkert ettersom temperaturdata er blitt manipulert.

Tidligere er det også vist at ” hockeykølle-grafen” til Michael Mann, hvor varm middelalder og lille istid er forsøkt fjernet fra historien, er uriktig.

Klimaskremmere

Hele temperaturhistorien må gjennomgås på nytt. På tross av økt CO2, hvorav mesteparten er naturlig fra hav og vulkaner, så har ikke temperatur økt vesentlig! Menneskeskapt global oppvarming og klimakrise på grunn av økt CO2 kan sannsynligvis avvises, og alle vanvittig kostbare tiltak mot økt CO2 kan avsluttes (CO2-avgifter, ”cap and trade”, CO2-fangst og –lagring etc.) slik at ressurser kan brukes på mer alvorlige problem som overbefolkning, hungersnød, sykdom, fattigdom, energimangel m.m.

Det er på tide å se seriøst på informasjon fra andre kilder enn klimaskremmere som FN IPCC, Cicero, Bjerknessenteret og deres meningsfeller med skjult politisk og økonomisk agenda.

Dr. Spencer konkluderer med at “It is increasingly apparent that we do not even know how much the world has warmed in recent decades, let alone the reason(s) why. It seems to me we are back to square one.” På tide å starte på nytt med blanke ark i klimaforskningen. Tidligere informasjon og påstander, bl.a. fra FN IPCC og Al Gore, er upålitelige.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.