IT

Giske om DAB: – I ettertid kan man se at beslutningen ble gjort på feil grunnlag

Nå er det tverrpolitisk støtte til FM-forlengelse.

189 lokalradiostasjoner har tillatelse til å fortsette med å sende på FM, foreløpig ut 2021. Kulturdepartementet ber imidlertid om utredning med mulighet for forlengelse.
189 lokalradiostasjoner har tillatelse til å fortsette med å sende på FM, foreløpig ut 2021. Kulturdepartementet ber imidlertid om utredning med mulighet for forlengelse. Foto: NTB Scanpix
30. jan. 2019 - 08:18

Både Aps Trond Giske, Frps Morten Wold og dab-kritiker Thor Viksveen ønsker forlenget levetid for FM-nettet etter at Kulturdepartementet ba om en ny utredning.

– En eventuell FM-forlengelse til ut 2031 er det eneste riktige her, sier journalist og tidligere NTB-sjef Thor Viksveen til Klassekampen.

189 lokalradiostasjoner har tillatelse til å fortsette med å sende på FM, foreløpig ut 2021. Mandag skrev avisen imidlertid at Kulturdepartementet har bedt Medietilsynet om å utrede hva som taler for og mot at lokalradio får anledning til å fortsette på FM etter 2021.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Når regjeringen vurderer å forlenge konsesjonen, er det en håndsrekning til de små lokalradiostasjonene, mener Viksveen. Også Morten Wold (Frp) i kulturkomiteen på Stortinget støtter en forlengelse til 2031.

Trond Giske, mediepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, sier at også han stiller seg positiv til regjeringens ønske om utredning, selv om det var under den rødgrønne regjeringen i 2011 at beslutningen om å slukke FM-nettet ble gjort.

– I ettertid kan man se at beslutningen om DAB ble gjort på feil grunnlag, sier han. Han understreker at han som kulturminister fram til 2009, var skeptisk til dab-omleggingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.