KARRIEREUTDANNING

Gir penger til ingeniørbygg i Bergen

PENGER: Lekkasje fra Aasland: Ingeniørstudentene ved Høgskolen i Bergen kan snart studere i nye lokaler.
PENGER: Lekkasje fra Aasland: Ingeniørstudentene ved Høgskolen i Bergen kan snart studere i nye lokaler. Bilde: Heiko Junge / Scanpix

Statsråd Tora Aasland kom i helga med en lekkasje fra statsbudsjettet, som er gode nyheter for ingeniørmiljøene i Bergen.

Høyskoleingeniører er minst fornøyd

Klar i 2015

Høgskolen i Bergen får penger til en samlokalisering av ingeniørutdanningen i et nytt bygg på Kronstad.

Byggingen skal være i gang i 2010.

– Dette betyr at ingeniørutdanningen ved Høgskolen i Bergen kan flytte ut av de falleferdige lokalene de holder til i dag. Dette vil bety mye for ingeniørutdanningen på hele Vestlandet, sier Marit Stykket, president i NITO, i en pressemelding.

Det nye bygget, som etter planen skal stå ferdig i 2015, vil være på 48.000 kvadratmeter. NOKUT har kritisert Høgskolen i Bergen for å ha dårlig inneklima og lite egnete lokaler.

Venter positiv effekt

– NOKUTs evaluering viser et svært høyt frafall ved ingeniørutdanningen i Bergen. Med en betydelig forbedring i læringsmiljøet tror jeg studentene står lenger i studiet, sier Stykket.

Emanuel Rygg, Leder i NITO-studentene, er tilfreds med utviklingen.

– Det vil bli noe helt annet for ingeniørstudentene i Bergen å studere i et moderne bygg. Ingeniørstudiene er mer enn andre høyskolestudier avhengig av en skikkelig infrastruktur, sier Rygg.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.