KRAFT

General Motors skal drive bilfabrikk med vindkraft

Vil øke andelen fornybar energi i produksjonen.

General Motors har inngått en avtale med Enel Green Power om å bygge en vindpark i Mexico. Her er en av de andre vindparkene selskapet har bygget i Mexico.
General Motors har inngått en avtale med Enel Green Power om å bygge en vindpark i Mexico. Her er en av de andre vindparkene selskapet har bygget i Mexico. Bilde: Enel Green Power
Ina AndersenIna AndersenJournalist
18. feb. 2015 - 08:23

General Motors har inngått en avtale med Enel Green Power om å bygge en vindpark i Palo Alto i Mexico.

34 megawatt i vindkraft, fra 17 vindturbiner, skal i hovedsak brukes til å forsyne produksjonslokalene til selskapet i den meksikanske byen Toluca, melder General Motors i en pressemelding.

Byggestart for vindparken er andre kvartal i år. Når den står ferdig vil General Motors ha økt sin andel fornybar energi i den totale energibruken i Nord-Amerika fra ni til 12 prosent.

Les også: – Hvis dette er sant, blir oljen verdiløs

40.000 tonn mindre CO2

Selskapet har i dag fornybar energi fra sol, avfallsforbrenning og avfallsgasser, som til sammen utgjør 104 megawatt. Målet er å nå 125 megawatt innen 2020. Det vil selskapet trolig nå når vindparken står klar til neste år.

Det er første gang bilprodusenten bruker vindkraft som energikilde for sine fabrikker, og produksjonslokalene i Toluca vil bli nesten utelukkende forsynt av fornybar energi, noe som gjør det til selskapets største forbuker av fornybar energi.

75 prosent av energien fra vindturbinene vil brukes her, mens overskuddet vil gå til å gi kraft til fabrikker i Silao, San Luis Potosi og Ramos Arizpe.

Ifølge selskapet reduserer denne bruken av fornybar energi fabrikkenes CO2-utslipp med 40.000 tonn i året.

Les også: Ny kunstig lagune skal forsyne 155.000 hjem med strøm

Ikea og Google

General Motors stiller seg i rekken av store selskaper som satser på kraft fra fornybare energikilder.

Møbelgiganten Ikea varslet i fjor at de skal produsere like mye fornybar energi som de forbruker globalt innen 2020. Som et ledd i nå det målet, kjøpte de et nytt vindkraftanlegg i Texas i USA.

På samme tid offentligjorde også Google at de har kjøpt et nytt vindkraftanlegg. Selskapet har inngått en ti år lang avtale som skal sikre at deres nye dataanlegg i Eemshaven i Nederland forsynes med kun fornybar energi.

Google har tidligere satset penger på vindkraftprosjekter både i USA og Sverige. Ifølge Bloomberg kommer 35 prosent av energien selskapet forbruker nå fra fornybare kilder.

Les også: Det ble bygget mer vindkraft enn gass og kull til sammen i EU i fjor

Eplegrønn

Apple er en annen gigant som ønsker en mer miljøvennlig profil.

Selskapet har som mål at alle selskapets datasentere, kontorlokaler, butikker og andre anlegg skal få all energi fra fornybare kilder, som for eksempel solenergi, vindkraft og geotermisk energi.

Ifølge Apples egen rapport om anleggenes miljøfotavtrykk, dekkes 75 prosent av energibehovet ved selskapets anlegg av grønn energi.

Apple har også sikret seg patent på en vindmølle som lagrer energi i væske.

Les mer om vindkraft.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.