KARRIERE

Ga sommervikarer innovasjonspris

Nera Networks' hovedkontor i Brasil.
Nera Networks' hovedkontor i Brasil. Bilde: Nera
Dag Yngve Dahle
20. aug. 2010 - 12:07

Kommunikasjonsingeniørstudentene Hans-Even R. Riksem, Øystein Taskjelle og Espen Dahl Steine fikk prisen for å ha utviklet programvare som avslører årsaken til at nettverk forstyrres.

Linkmeter

De jobbet med programvaren i forbindelse med sin bacheloroppgave ved Høgskolen i Bergen, og jobbet videre med konseptet mens de hadde sommerjobb hos Nera. Resultatet ble et linkmeter.

- Det er fint å ha vært med på å utvikle noe nyttig. Og ekstra gøy er det hver gang vi hører at linkmeteret har blitt brukt, sier Espen Dahl Steine i en artikkel på Høgskolen i Bergens nettsider.

Neras innovasjonsdirektør Per Thorvaldsen er svært tilfreds.

Øystein Taskjelle (t.v.) og Espen Dahl Steine (t.h.) har mottatt den nyopprettede innovasjonsprisen til Nera Networks.
NYTT: Espen Dahl Steine (til høyre) og Øyvind Taskjelle er blant de prisede studentene. Foto: Nina Samnøy. Nina Samnøy

Forstyrrelser

- Prisen de har fått er ikke en pris forbeholdt studenter. Det er en pris for innovativt arbeid i Nera, og neste gang kan den like godt gå til en av våre faste ansatte, sier han.

Han sier dette om linkmeteret:

- Det kan være mange grunner til at et radiosignal er dårlig. For Nera er det helt avgjørende å finne raskt ut om feilen skyldes feil på utstyret, interferens fra annet utstyr, eller om det er atmosfæriske forstyrrelser eller en kraftig regnbyge som er synderen. Med programvaren som nå er utviklet, er det lett å identifisere feilkilden, sier Thorvaldsen.

UMB vant kampen om studentene etter Kvalitetsreformen

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.