– Den første vi solgte, havnet i en av de råeste bilkolleksjonene i Monaco, sier Radni Molhampour.
Han er daglig leder i Zyrus Engineering, som holder til på Nannestad, og tar oss med inn i en eksklusiv verden der Lamborghini Huracan bygges om til gategodkjente superbilmonstre og samlerobjekter med mer enn 1200 hestekrefter.
Lamborghini forever
Bilinteressen startet tidlig, og han fikk sin egen bil – en BMW 323C – allerede som 15-åring. Erfaringen og «utdannelsen» fikk han via racing og bygging av løpsbiler.

Etter mange påfølgende år som Nissan-entusiast, tok han sjumilssteget over til Lamborghini.
– Jeg ville ha en gateregistrert Lamborghini som var helt spinnvill, som hamlet om med de beste.
Nå bygger han høyytelsesbiler basert på Lamborghinis modell Huracan. Bilene fra det spesialiserte selskapet på Nannestad briljerer ikke bare på baner som Nürnbergring, men er også godkjent for veibruk.
– Vi plukker bilen helt ned og bygger den opp igjen, forteller Molhampour og legger til at det ikke bare er tuning.
– Det er en fullstendig reengineering som krever omfattende testing for å bli godkjent i henhold til europeiske krav.
Karbon og 3D
Selskapet satser på en kombinasjon av ekstrem ytelse og gategodkjenning. Målet er ikke bare toppfart, men høy ytelse på bane i tillegg til at den skal være lovlig å kjøre også på norske veier.


Skjønt bilene som ruller ut ferdigbygde fra Zyrus, er mer som samlerobjekter å regne enn til offensiv bruk på bane eller i trafikken. For kundeguppen vi snakker om i dette segmentet, er eksklusive samlere som verdsetter kjøretøy til tosifrede millioner kroner. Gjerne via agenter.
– Vi fokuserer svært lite på komfort og luksus. Det er ytelse, vekt og prestasjon som gjelder, sier Molhampour. Denne ekstreme miksen fordrer blant annet betydelig bruk av karbon i de mange delene som styles og erstattes fra originalversjonen.
– Scanning og 3D-printing er avgjørende verktøy for å følge med i utviklingen. Vi må investere for å ikke komme bakpå, forklarer han.
I denne ukas podkast forteller Radni Molhampour om sitt eventyrlige bilbyggerliv. Og hvorfor de kun kan produsere én til to biler i året.

Krigen i Ukraina endrer Øst-Finnmark