BRUER

Friskmelder trebruer som ble stengt etter Tretten-kollapsen

- Etter å ha gjennomført spesialinspeksjon, analyser av inspeksjonensresultatene og omfattende kontrollberegninger med tredjepartskontroll er vi nå helt trygge på at Tveit bru på E16 i Valdres kan gjenåpnes, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Nye Tveit bru åpnet for trafikk juni 2020.
Nye Tveit bru åpnet for trafikk juni 2020. Foto: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. sep. 2022 - 14:43

Brua skal stenges fra og med torsdag 15. september kl. 09.30 til og med mandag 19. september kl. 10.00 for demontering av interimbrua og fjerning av de midlertidige vegfyllingene.

Statens vegvesen opplyser at det samtidig jobbes med mål om at Norsenga bru på E16 i Kongsvinger og Flisa bru på fylkesvei 206 i Åsnes kan åpne mot slutten av denne uka.

Moumbekken bru på riksvei 22 i Fredrikstad er allerede åpnet.

Tungtrafikken må omdirigeres

 
 

Stengningen av Tveit bru på E16 i Vang i Valdres betyr at all gjennomgangstrafikk, og da spesielt vogntog, i stedet må kjøre riksvei 52 Hemsedalsfjellet og riksvei 7 Hardangervidda i stengingsperioden.

Den lokale omkjøringsveien er ikke egnet for stor trafikk og store kjøretøy.

– Vi må ha et sterkt fokus på trafikksikkerhet i stengningsperioden, når vi har en sårbar lokal omkjøring. Da er det avgjørende at vi får redusert trafikken. Dette gjelder spesielt vogntog og annen gjennomgangstrafikk, opplyser Gunnar Eiterjord.

Alle tilgjengelige ressurser satt inn

Den midlertidige brua ble åpnet 23. august etter at Tveit bru, sammen med 13 andre fagverksbruer i tre, ble stengt etter føre-var-prinsippet i etterkant av at Tretten bru falt ned 15. august.

– I og med den midlertidige brua er lagt oppå den permanente, må vi stenge for å demontere den. I tillegg fjerner vi de midlertidige tilførselsrampene som ble bygd, siden interimbrua ligger høyere enn den permanente brua, sier Eiterjord.

Han understreker at alle tilgjengelige ressurser er satt inn for at dette arbeidet skal gå så raskt som mulig.

– Vi beklager de ulempene dette medfører for trafikantene, men vi håper at alle nå kan glede seg over at Tveit bru kan gjenåpnes uten begrensninger i neste uke.

Område hvor utglindningen av elvebredden har fortsatt etter at uværet Hans sist høst forårsaket ras.
Les også

Vegvesenet: : Tar grep etter ny skredfare

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.