FORSVAR

Forsvaret leter etter erstatter for feltstøvelen M/77 etter nær 50 år

Siden 1977 har marsjstøvelen M/77 fra skoprodusenten Alfa vært tro i tjenesten i Forsvaret. Nå letes det etter en erstatter.

Den nye marsjstøvelen skal ha bedre demping, og den skal være brun. Her et bilde av M/77-støvler under Forsvarets opptak og seleksjon på Sessvollmoen til Cyberforsvaret i 2019.
Den nye marsjstøvelen skal ha bedre demping, og den skal være brun. Her et bilde av M/77-støvler under Forsvarets opptak og seleksjon på Sessvollmoen til Cyberforsvaret i 2019. Foto: NTB
29. okt. 2023 - 16:25

– M/77 har tjent oss godt i snart 50 år, og er fremdeles for mange en god støvel. Vi har nå en bredere seleksjon av brukere enn i 1977 og ønsker å anskaffe en støvel som passer flest mulig soldater.

Det skriver prosjektleder for feltstøvelanskaffelsen, Tom Georg Bjørklund i Forsvarsmateriell, i epost til Forsvarets forum.

I prosjektet har Forsvarsmateriell prekvalifisert leverandører til en videre anbudskonkurranse. Ifølge Forsvarets forum kommer det fram av anbudet at Forsvaret er ute etter en lærsko framfor nyere Gore-Tex-teknologi. Men noen endringer ser de altså for seg.

– Man ser for seg at den nye støvelen vil ha bedre demping- og stabilitetsegenskaper. Den nye støvelen vil også komme i fargen brun, da dette gir bedre kamuflasje- og signaturegenskaper, sier Bjørklund.

De første nye feltstøvlene vil etter planen bli utlevert i løpet av høsten 2026.

Det har vært et kraftig uvær på Østlandet mandag. På Mosseveien i Oslo hopet det seg opp med store vannmengder.
Les også

22.000 mistet strømmen på Østlandet etter lynnedslag

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.