Nukleotider og glutamat i mat

Ny forskning: Derfor smaker champagne og østers så godt sammen

Og hvorfor er skinke og ost en utmerket kombinasjon? Tre forskere fra Københavns universitet har nå en vitenskapelig forklaring.

Når østersen har truffet smakscellene, gitt den gode umamismaken og deretter blitt svelget, blir smaken stille og rolig utvisket av spyttet. Inntil du tar en slurk champagne.
Når østersen har truffet smakscellene, gitt den gode umamismaken og deretter blitt svelget, blir smaken stille og rolig utvisket av spyttet. Inntil du tar en slurk champagne. (Foto: Colourbox.com)

Og hvorfor er skinke og ost en utmerket kombinasjon? Tre forskere fra Københavns universitet har nå en vitenskapelig forklaring.

  • Forskning

Du har luksusversjonen: Champagne og østers, eller det mer hverdagsaktige: skinke og ost eller egg og bacon.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå