Nukleotider og glutamat i mat

Ny forskning: Derfor smaker champagne og østers så godt sammen

Og hvorfor er skinke og ost en utmerket kombinasjon? Tre forskere fra Københavns universitet har nå en vitenskapelig forklaring.

Når østersen har truffet smakscellene, gitt den gode umamismaken og deretter blitt svelget, blir smaken stille og rolig utvisket av spyttet. Inntil du tar en slurk champagne.
Når østersen har truffet smakscellene, gitt den gode umamismaken og deretter blitt svelget, blir smaken stille og rolig utvisket av spyttet. Inntil du tar en slurk champagne. (Foto: Colourbox.com)

Og hvorfor er skinke og ost en utmerket kombinasjon? Tre forskere fra Københavns universitet har nå en vitenskapelig forklaring.

  • Forskning

Du har luksusversjonen: Champagne og østers, eller det mer hverdagsaktige: skinke og ost eller egg og bacon.

Få tilgang til alt innhold fra tu.no, digi.no og karriere360.no med Ekstra

  • Historisk arkiv: Teknisk Ukeblad fra 1854 til i dag
  • Rabatt på konferanser

månedlig

235,-
Tilsvarer Kr 55 per uke Bestill

årlig

1 990,-
Tilsvarer Kr 39 per uke Prøv 1 måned for 1 kr
Én måned for 1 kr
Automatisk fornyelse av abonnement kan stoppes når som helst
Bedrift eller organisasjon? Få tilbud her
NITO- og Tekna-medlemmer får 50% rabatt av ordinær pris ved kjøp av årsabonnement.Rabatten fås ved å oppgi medlemsnummer i bestillingsprosessen

Vanlige spørsmål

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvorfor får jeg ikke logget inn?

Tu.no er ikke tilknyttet Tekna eller Nitos medlemsbaser. Du må registrere en ny brukerkonto på tu.no.

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvordan får jeg rabattert pris?

Etter at du har laget en brukerkonto på tu.no og logget inn kan du legge inn ditt medlemsnummer og få 50 % rabatt.

Kan jeg få tilsendt faktura til min arbeidsgiver?

Ja. Ved kjøp av årsabonnement tilbyr vi bedriftsfaktura.

Vil abonnementet automatisk fornye seg etter gratisperioden?

Ja. Abonnementet fornyes automatisk. Du kan når som helst skru av automatisk fornyelse.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå