MAT

Forskere har laget kjøttkake av mammut

Selv utdødde dyr kan bli til mat. Ved å labratoriedyrke kjøtt fra en mammut har forskere klart å lage en gigantisk kjøttkake – men den kan ikke spises enda.

Forskere har laget en kjøttkake av det utdødde dyret mammut.
Forskere har laget en kjøttkake av det utdødde dyret mammut. Foto: Mike Corder/AP/NTB
29. mars 2023 - 07:09

Tirsdag ble den saftige kjøttkaken avduket på vitenskapsmuseet Nemo i Nederlands hovedstad Amsterdam. Den er laget av det australsk-baserte firmaet Vow, som jobber med å labratoriedyrke kjøtt.

– Vi valgte mammutkjøtt fordi det symboliserer noe som er tapt, noe som er utslettet av klimaendringer, sa Vow-grunnlegger Tim Noakesmith til AFP under arrangementet der kjøttkaken ble vist fram.

– Vi står overfor en lignende skjebne dersom ting ikke gjøres annerledes, inkludert å endre spisevanene våre, fortsatte han.

Men kjøttkaken må gjennom grundig testing før den kan godkjennes som mat for mennesker, da proteinet kjøttet ble dyrket fram fra, ikke har vært i omløp på 4000 år.

Gruve 7 på Svalbard. Kullgruva eies og drives av Store Norske Spitsbergen Kulkompani som nå av regjeringen pekes ut til å ta en ny og tydelig rolle i framtiden energiforvaltning på Svalbard.
Les også

Regjeringen: Vil ha sterkere statlig kontroll over energiforsyningen på Svalbard

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.