INDUSTRI

Fornybar-pris til solfangere

Aventa Solar får innovasjonspris.

VEGGVARME: Solfangere fra Aventa Solar montert på vegg i et hus ved Holmenkollen i Oslo.
VEGGVARME: Solfangere fra Aventa Solar montert på vegg i et hus ved Holmenkollen i Oslo. Bilde: Aventa Solar
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
19. okt. 2012 - 08:24

Aventa Solar har sammen med Chevron Phillips Chemicals tatt fram en ny generasjon solfangere i avanserte plastmaterialer. Det er denne som i år tildeles OREEC Innovation Award.

OREEC har også utpekt et selskap å se opp for: AgroNova. Selskapet er tildelt OREEC Innovation Award runner up 2012.10.18 

AgroNova er en ledende aktør på gjenvinning av organisk avfall.

Modulbygg

Solfangerne fra Aventa Solar, som brukes til å varme opp vann, er bygget opp som moduler og kan dermed enkelt tilpasses og integreres i ulike bygg.

Solfangerne tilfredsstiller norske byggestandarder.

Selskapet leverer i tillegg også komplette reguleringssystemer for vannbårne varmeanlegg.

Aventa Solar: Samler energi med nanoteknologi

Lys framtid

Juryen begrunner valget slik:

Aventa Solar har etter OREECs mening et framtidsrettet produkt, en tydelig forretningsstrategi, et sterkt team og styre.

Dette er tredje gang Oslo Renewable Energy and Environment Cluster (OREEC) deler ut prisen OREEC Innovation Award, opplyser organisasjonen.

Premien i OREEC Innovation Award er et stipend som dekker reise til og deltakelse på Global CleanTech Meet-Up 16.-19. oktober 2012 i Boston, USA.

Les også:

Nye solceller kan gi billigere strøm

Venter gjennombrudd for neste generasjon solenergi  

Til USA

OREEC har i sin vurdering lagt vekt på at Aventa Solar har en teknologi og er et selskap som passer inn på denne konferansen, ifølge Innovasjon Norges stedlige representant i Boston.

– Deltakelse på Global Meet-Up vil plassere dem på verdensarenaen og gi dem eksponering for investorer og potensielle partnere innen grønn industri i USA, sier Ron Sutherland fra Innovasjon Norge i Boston.

26 bedrifter innen ren teknologi (cleantech) som har en tilknytning til OREEC var med i konkurransen om årets priser.

OREEC er et nettverk av bedrifter, forskningsmiljøer og utdanningsinstitusjoner innen fornybar energi og miljøteknologi i Osloregionen.

Les også: USAs største solpark skal drive iCloud

Vinnerne

Aventa ble etablert i 2005. Tunge aktører innen både teknologi- og byggsektoren står bak Aventa, der Obos er største aksjonær.

AgroNova har i løpet av de siste ti årene utviklet og patentert teknologi som omdanner organisk avfall, som mat og kloakk, til høyverdig biomasse på kun få dager.

Les også:

Her kommer Norges største solfangeranlegg  

Dette glasset produserer strøm

Moderne hus tar livet av vedovnene  

– Mini-kjernekraftverk vil erstatte olje  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.