Foredrar om økologiske bygg

Foredrar om økologiske bygg
BELLONABYGGET: Bellonabygget er laget med tanke på lavt energibruk. Det er tegnet av LPO Arkitekter som er vertskap for forelesningen til Meyer. Bilde: Joachim Seehusen

I anledning arkitekturens år arrangerer Oslo Arkitektforening flere åpne møter med designpersonligheter.

Torsdag 3. februar kommer den tyske klimaingeniøren Helmut Meyer fra Transsolar for å holde foredrag om sine arbeidsmetoder og ideer.

Åpent

Møtet er åpent for alle interesserte og finner sted hos LPO Arkitekter i Rosenborggata 19C. Det starter kl. 19:00, og her gjelder først til mølla, det er begrenset med plasser.

– Jeg tror dette må være spesielt interessant for Teknisk Ukeblads lesere, sier Ellen Haukås, styreleder i Oslo Arkitektforening som står bak arrangementet.

– Vi legger også opp til at dette skal bli en sosial event med kultur og lett servering, lokker Haukås.

Økologiske bygg

Transsolar har som forretningskonsept å kombinere høy komfort med lavest mulig inngripen i naturen. For å få til det jobber selskapet mye med innovative løsninger på klima- og energikonsepter.

På firmaets nettside heter det at de arbeider tett sammen med arkitekt, vaktmester, andre ingeniøer og byggets eiere og brukere allerede i tidlig fase av prosjekteringen.

Firmaet er også opptatt av at ingen løsninger kan velges uten at lokale forhold, byggets form, topografi og materialvalg er tatt med i vurderingene.

Ved å kombinere dette er målet å få til økologiske bygg som er økonomiske og fremstår med høy komfort.

Les også: Full passivhus-splid i byggenæringen

Vil ha passivhus inn i undervisningen

Trenger kjøleanlegg i lavenergihus

Les mer om: