SAMFERDSEL

Fords nye elsykkel kan brettes ned i bagasjerommet

Og har «antisvettemodus».

Elsykkelen skal egne seg spesielt godt til pendlere, og kan settes inn i en antisvettefunksjon som måler førerens hjerterytme.
Elsykkelen skal egne seg spesielt godt til pendlere, og kan settes inn i en antisvettefunksjon som måler førerens hjerterytme. Bilde: Ford
27. juni 2015 - 10:00

For å gjøre det enklere for folk å la bilen stå på vei til jobb, utvikles det stadig nye løsninger.

En av dem, er nye MoDe:Flex fra Ford. Elsykkelen som enkelt kobles opp mot en mobilapplikasjon er spesialdesignet for pendlere, og kan ved hjelp av enkel teknologi forhindre syklister i å komme svette på jobb.

Måler hjerterytmen

Elsykkelen ble presentert under konferansen Further with Ford trends conference denne uken.

Den kan enkelt tas fra hverandre og pakkes inn i bagasjerommet på en bil, og skal derfor ifølge produsenten være ideell for de som pendler til jobb.

For å ta pendleraspektet enda en hakk videre kan sykkelen settes inn i antisvettemodus.

Dette skjer ved at syklisten ved hjelp av en smartklokke får målt sin hjerterytme. Når hjerterytmen øker setter elsykkelen i gang slik at sykkelturen blir lettere, og syklisten dermed slipper å komme svett på jobb.

Antisvettefunksjonen er, ifølge Bruce Williams, seniordesigner i Ford, et resultat av det stadig økende fokuset på kropp og helse, og en måte å få flere som tidligere ville valgt bil eller kollektivt til å velge en mer helsebringende måte å komme seg til jobb på.

Les også: Denne elsykkelen kan kjøre 45 km/t lovlig i Norge

Advarer om kumlokk

I tillegg til antisvettefunksjonen, har den nye sykkelen en ny sikkerhetsløsning.

Om man kjører over for eksempel et kumlokk vibrerer det i sykkelens styre samtidig som smartklokken piper, for å advare deg om dette.

– Fordelen med sykkelen er at den gjør det enkelt å komme seg frem i urbane områder. Midt i byen kan du i løpet av en tur kunne sykle, gå, kjøre bil eller hoppe på kollektivt. Denne sykkelen er liten og enkel, den kan pakkes inn i bilen og bæres der du må gå, sier Bill Coughlin, daglig leder i teknologiavdelingen hos Ford i en pressemelding.

Han forteller at MoDe:Flex er Fords minste sykkel, og dermed er svært enkel å benytte til alle formål i byrommet.

Les også: Unngå denne blemmen når du kjøper elsykkel

Bedrer pendlerhverdagen

En britisk studie om trivsel blant pendlere har tidligere konkludert med at pendling i de fleste tilfeller har negativ effekt på folks trivsel.

Ken Washington, administrerende direktør for Ford forskning, mener den nye pendler-elsykkelen vil være med på å snu denne trenden.

– Ved å kombinere elsykkelen med både bil og offentlig transport vil det bli langt enklere å komme seg rundt i store byer. Noe som igjen vil øke pendlernes trivsel i hverdagen, sier han.

Les også: Disse elsyklene er best i test

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.