ELBIL

Ford skroter USA, tar elbilproduksjonen til Mexico

Risikerer Trumps vrede.

Ford skal elektrifisere kjøretøyene sine, blant annet Mustang.
Ford skal elektrifisere kjøretøyene sine, blant annet Mustang. Ford
8. des. 2017 - 07:35
Ford sier selskapet vil produsere sine elbiler i Mexico – ikke i USA – i en kursendring som neppe blir godt mottatt av president Donald Trump.
 

Tidligere i år droppet USAs nest største bilprodusent å bygge en fabrikk i Mexico, etter at Trump truet med høye avgifter for selskaper som valgte å legge produksjon til nabolandet. I stedet skulle Ford produsere elbiler ved fabrikken i Flat Rock i delstaten Michigan.

Kontrabeskjed

Torsdag kom Ford-sjef Jim Farley med kontrabeskjed i et intervju med Wall Street Journal: Produksjonen blir likevel flyttet til nabolandet til sør. Direktøren sier endringen først og fremst blir gjort for å kutte kostnader. Samtidig kan fabrikken i Michigan brukes til å bygge selvkjørende biler.

Ford øker den planlagte investeringen ved fabrikken utenfor Detroit fra 700 millioner dollar til 900 millioner, ifølge avisen. Det skal gi 850 nye arbeidsplasser, mot de 700 som opprinnelig var varslet.

Farley sier de selvkjørende bilene trolig kommer på markedet i 2021. Året før skal de første elbilene etter planen rulle ut fra den mexicanske fabrikken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.