For tidlig for Det norske

For tidlig for Det norske
Diderik Schnitler, Det norske

Det var tirsdag morgen at oljeselskapet Noreco luftet interessen for en fusjon med Det norske. Styret i Det norske er åpen for fusjon, når de mener tiden er inne for det.

– Jeg mener samtidig klart at med et nyvalgt styre er dette ikke det rette tidspunktet for oss å gå inn i slike samtaler, sier nyvalgt styreleder i Det norske, Diderik Schnitler, i en pressemelding.

Forsøker seg på oljefusjon

– Åpne for endringer

Selskapet er positivt til interessen, men Schnitler sier at det er viktig at han, og de andre nyvalgte styremedlemmene, setter seg grundig inn i selskapet før samarbeidspartnere eller strukturendringer blir vurdert.

– Jeg vet ennå ikke om forslaget om fusjon med Noreco er en god idé eller ikke. Vi er åpne for endringer i bransjen, og vil være en aktiv deltaker i slike prosesser. I en slik sammenheng kan Noreco være et av flere selskaper som kan være interessante, sier han.

– Dette er en dårlig idé

En som derimot ikke er positiv til fusjonsforslaget er avtroppende styreleder i Det norske, Kaare M. Gisvold.

Han måtte gå av etter generalforsamlingen mandag kveld, hvor hovedeier Sector Asset Management fikk gjennomslag for sitt styre.

– Jeg hadde en anelse om at det kom, men dette er en dårlig idé. Jeg kan ikke se at en fusjon øker mulighetene på norsk sokkel for Det norske. Jeg tviler på om dette gir en økt verdi for Det norske, sier Gisvold til Stavanger Aftenblad.

Les mer om: