MATTEEKSAMEN

For første gang er snittkarakteren i matte under 3

Årets matteeksamen er den svakeste noensinne.

Årets kull med tiendeklassinger presterte dårligere på matteeksamen enn noe kull før dem. Snittkarakteren ble på magre 2,9.
Årets kull med tiendeklassinger presterte dårligere på matteeksamen enn noe kull før dem. Snittkarakteren ble på magre 2,9. (Bilde: Colourbox)

Årets matteeksamen er den svakeste noensinne.

  • Karriere

Avgangselevene i 10. klasse har aldri gått ut med en dårligere snittkarakter i matematikk enn i vår, viser tall fra Utdanningsdirektoratet.

Karaktersnittet er på 2,9 ved eksamen i matematikk i 10. klasse, og det er første gang snittet ligger nede på 2-tallet, skriver VG.

Bekymret

Også på videregående får mange elever karakteren 1 eller 2.

– De svake eksamensresultatene i matematikk bekymrer oss. Vi vet også fra internasjonale undersøkelser at norske elever ikke presterer veldig høyt i matte, sier avdelingsdirektør Sissel Skillinghaug i Utdanningsdirektoratet.

Les også: OECD-rapport: – Unge nordmenn er for dårlige på teknologi

Realfagskommuner

Hun opplyser at det er iverksatt flere satsinger for å øke kompetansen til elever og lærere. En av satsingene er såkalte realfagskommuner, hvor 34 kommuner har forpliktet seg til å arbeide for å forbedre barns kompetanse i realfag, fra barnehage til fullført grunnskole.

De nye tallene fra Utdanningsdirektoratet, som kom forrige uke, viste at det kun var små endringer i eksamenskarakterene for grunnskolen og videregående opplæring sammenlignet med i fjor.

Les også: Verdens beste skolesystem bruker norsk utdanningsteknologi

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå