SAMFERDSEL

Flytoget advarer: Kan bli nedlagt dersom nytt togtilbud vedtas

Jernbanedirektoratets forslag om å integrere flytogtilbudet i den øvrige togtrafikken kan innebære at tilbudet legges ned, mener Flytoget.

Flytoget på kan bli nedlagt dersom Jernbanedirektoratet får gehør for planene om å integrere flytogtilbudet i den vanlige togtrafikken, ifølge Flytog-direktør Philipp Engedal.
Flytoget på kan bli nedlagt dersom Jernbanedirektoratet får gehør for planene om å integrere flytogtilbudet i den vanlige togtrafikken, ifølge Flytog-direktør Philipp Engedal. Foto: NTB Scanpix
23. nov. 2019 - 11:59

I en utredning fra Jernbanedirektoratet om fremtidig organisering av tog og kapasiteten på skinnene i og rundt Oslo for å utnytte kapasiteten best mulig, foreslås det å integrere flytogtilbudet i den øvrige togtrafikken fram mot 2028, skriver DN.

Ifølge avisa betyr det i klartekst at det bare skal finnes ett togtilbud mellom hovedflyplassen og Oslo.

Flytog-direktør Philipp Engedal sier til DN at dersom direktoratet gjør alvor av integreringsplanene, vil Flytoget bli avviklet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Da legges Flytoget ned. Et slikt forslag er begynnelsen på slutten for oss, og det vil bli definitivt punktum i 2028, sier Engedal.

Flytoget fraktet rekordmange passasjerer, nær 7 millioner, til og fra Gardermoen i fjor.

Første fase i utredningsarbeidet ble levert til Samferdselsdepartementet i februar. Den endelige rapporten er fortsatt ikke ferdig.

Snart kan flere av Oslo-bussene stå parkert, om ikke hovedstadspolitikerne løser bussfloken.
Les også

Kaller byråd inn på teppet: – Kan bli et kollektivkaos Oslo aldri har sett maken til

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.