SAMFERDSEL

Flertall på Stortinget for å gi elbiler halv pris på parkering

Eller enda mindre.

Frem til 2017 var elbilparkering gratis på kommunale plasser. Nå blir det i stedet minst 50 prosent rabatt. Her står elbiler og hybridbiler parkert og til lading ved Akershus festning i Oslo.
Frem til 2017 var elbilparkering gratis på kommunale plasser. Nå blir det i stedet minst 50 prosent rabatt. Her står elbiler og hybridbiler parkert og til lading ved Akershus festning i Oslo. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix
29. nov. 2018 - 17:09

Det er flertall i Stortinget for regjeringens forslag om at elbiler bør ha minst 50 prosent rabatt ved parkering på kommunale parkeringsplasser.

Veitrafikkloven og parkeringsforskriften blir nå endret for å sikre at nullutslippskjøretøy, altså elbiler og hydrogenbiler, skal ha minst 50 prosent rabatt ved parkering sammenlignet med fossildrevne kjøretøy.

– Vi mener det er viktig med insentiver for å velge miljøvennlige biler og løsninger, sier stortingsrepresentant Helge Orten (H) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Forslaget gjelder på avgiftsbelagte kommunale parkeringsplasser. Forslaget innebærer at kommunene selv kan bestemme innenfor en ramme mellom 50 og 100 prosent i rabatt.

Fram til 2017 kunne eiere av elbiler parkere gratis på kommunale parkeringsplasser. Siden den gang har kommunene gjort nærmest som de vil i påvente av nye regler.

Da transportkomiteen på Stortinget avga sin innstilling nylig, stemte kun Senterpartiet imot.

– Forslaget vil redusere kommunenes mulighet til selv å prioritere de beste miljøtiltakenne i lokalsamfunnet. Dessuten er det prinsipielt feil å gi kommunale parkeringsplasser andre rammevilkår enn private, sier stortingsrepresentant Siv Mossleth (Sp) til ANB.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.