SKIP

Flere hundre tonn olje lekket ut fra norskeid tanker

Odfjell beklager på det sterkeste.

Den norskeide kjemikalietankeren Bow Jubail traff kaia da den skulle legge til for lasting i Rotterdam. Det lakk det ut 217 tonn tung olje fra et hull i skroget. Lekkasjen er stoppet og det skal ikke være risiko for ytterligere utslipp.
Den norskeide kjemikalietankeren Bow Jubail traff kaia da den skulle legge til for lasting i Rotterdam. Det lakk det ut 217 tonn tung olje fra et hull i skroget. Lekkasjen er stoppet og det skal ikke være risiko for ytterligere utslipp. Foto: Odfjell / NTB scanpix
25. juni 2018 - 07:51
Da kjemikalietankeren Bow Jubail traff kaia ved Rotterdam i helgen, lakk det ut 217 tonn tungolje fra et hull i skroget. Odfjell beklager på det sterkeste.
 

Hendelsen skjedde lørdag omtrent klokka 13.40, opplyser Odfjell i en pressemelding.

Skipet var på vei til kai for lasting da det kjørte i kaia og fikk et hull i skroget.

Lekkasjen ble stoppet, og det skal ikke være risiko for ytterligere utslipp. Odfjell opplyser at de mobiliserte sitt kriseteam ved hovedkontoret i Bergen for å bidra til å få situasjonen under kontroll. Også selskapet Gard, hvor skipet er forsikret, bistår.

Ulykkesgruppe

– Odfjell beklager de uheldige hendelsen og tar saken meget alvorlig. Sammen med Gard vil Odfjell samarbeide med nederlandske myndigheter for å sikre at de nødvendige ressursene er tilgjengelige for å begrense konsekvensene av oljeutslippet, heter det i en uttalelse fra rederiet.

Selskapet har også nedsatt en ulykkesgruppe som skal granske hendelsen. Gruppa vil samarbeide med nederlandske myndigheter.

Frykter strandforurensning

Landets myndigheter sendte ut varsel om at strender nær Rotterdam står i fare for å bli forurenset etter utslippet, melder nyhetsbyrået DPA. Marinaer i havneområdet er avsperret for å hindre oljeforurensning.

Bow Jubail har et mannskap på 29, av dem 2 skandinaver og 27 fra Filippinene. Ingen ble skadd i hendelsen.

Skipet ble bygget ved Kværner Florø i 1996. Det er drøyt 183 meter langt, 32 meter bredt og er på nærmere 37.500 dødvekttonn.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.