BYGG

Fjerde person funnet omkommet i Gjerdrum – én er identifisert

En fjerde person er funnet død i skredområdet i Gjerdrum, én av dem identifisert som 31 år gamle Eirik Grønolen. Redningsarbeider etter overlevende fortsetter.

Spesialtrente hunder markerer på spesifikke områder nede i skredgropen. Deretter gjør redningsmannskapene et finsøk på de punktene hvor hundene markerer. Dette arbeidet vil fortsette utover natten.
Spesialtrente hunder markerer på spesifikke områder nede i skredgropen. Deretter gjør redningsmannskapene et finsøk på de punktene hvor hundene markerer. Dette arbeidet vil fortsette utover natten. Foto: Jil Yngland / NTB
2. jan. 2021 - 22:32

– Vi har gjort et nytt funn av en død person. Det er gjort i samme område som funn nummer tre. De er begge fraktet ut av skredområdet, sa innsatsleder Knut Hammer i politiet på en pressebrifing i 21-tiden lørdag.

Den tredje døde personen ble funnet like etter klokken 17 lørdag ettermiddag. Også de to første omkomne ble funnet i det samme området.

Personen som fredag ble funnet omkommet i skredområdet i Gjerdrum, ble identifisert lørdag. Vedkommende ble identifisert som Eirik Grønolen, født i 1989, opplyser politiet i en pressemelding.

Hans pårørende er blitt varslet.

Lysmarkering langs veiene

– Det er med tungt hjerte at vi må konstatere at nok en omkommet er funnet, sa varaordfører Leif Haugland i Gjerdrum.

– Mine tanker går til de som sitter og venter på svar fra sine kjære, og jeg kan bare innbille meg hvor tungt og vanskelig de har det nå, la han til.

I Gjerdrum har det utover lørdagskvelden dukket opp en rekke lys langs veiene i den lille kommunen, som ligger like sør for Gardermoen.

– Jeg vil trekke fram en rørende begivenhet som har skjedd i kveld. Det er at Gjerdrums befolkning har begynt å tenne lys for de omkomne. Vi setter veldig pris på det, sa en tydelig preget varaordfører.

Letearbeidet fortsetter i natt

Identifisering av de omkomne kan hjelpe måten redningsmannskapene leter på, sa innsatsleder Kenneth Vangen i brannvesenet.

– Etter hvert som vi får identifisert funn kan vi koble det opp mot hvor personene har bodd. Dermed kan vi lete mest mulig effektivt gjennom natten, sa Vangen.

De spesialtrente hundene har markert på en rekke punkter, som redningsmannskapene vil undersøke i løpet av natten.

– Det vil ta mange timer og pågå utover natten, men det er foreløpig usikkert hvor lenge. Det er også viktig at vi tar noen pauser fra stedet slik at det ikke er våre lukter som hundene markerer på, sa han.

Lørdag kveld leter redningsmannskapene fremdeles etter overlevende, som kan befinne seg i luftlommer under sammenraste bygg i skredmassene, sa Vangen.

Det blir ingen streik i Norwegian. Det er klart etter at partene i meklingen kom til enighet lørdag morgen.
Les også

Ingen flystreik

Kongeparet møter de pårørende

Kongeparet og kronprinsen besøker søndag Gjerdrum. Først går turen til Gjerdrum kulturhus, som ligger like ved skredområdet. Deretter drar kongeparet videre til Olavsgård hotell og kronprinsen til Clarion Gardermoen.

På begge disse hotellene vil de møte både pårørende og evakuerte. De vil også møte representanter fra Gjerdrum kommune, samt nødetatene som bidrar i den omfattende redningsaksjonen.

I sin nyttårstale sendte kong Harald en varm hilsen til de berørte etter skredulykken.

– Den forferdelige hendelsen gjør dypt inntrykk på oss alle. Jeg føler med dere som går inn i det nye året med sorg og uvisshet, sa kongen.

Fellesforbundets sier de har innfridd kravet om økt kjøpekraft. Her er forbundsleder Jørn Eggum.
Les også

Enighet i meklingen for byggeindustrien

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.