ELBIL

Fisker skal lage elektrisk pope-mobil

Pave Frans vil kjøre miljøvennlig.

Slik vil pavens spesialtilpassede Fisker Ocean se ut.
Slik vil pavens spesialtilpassede Fisker Ocean se ut. Foto: Fisker
Svein-Erik HoleSvein-Erik HoleDigitalredaktør i TU Media
21. mai 2021 - 13:50

Henrik Fisker og Dr. Geeta Gupta-Fisker har hatt audiens hos pave Frans i Vatikanstaten, hvor de presenterte sitt designsforslag for en helelektrisk pope-mobil.

Nå annonserer Fisker Inc. i en pressemelding at de har fått oppdraget med å utvikle bilen, som skal leveres neste år.

Pope-mobilen vil være basert på en Fisker Ocean, og tilrettelagt for pavens representasjonsoppgaver der bilen skal frakte den katolske kirkens overhode trygt gjennom store folkemengder. SUVen får en kuppel i glass, hvor paven kan stå oppreist og hilse på tilhengerne.

– Jeg ble inspirert av å lese at pave Frans er opptatt av miljøet og betydningen av klimaendringer for fremtidige generasjoner, uttaler Henrik Fisker i pressemeldingen.

Pave Frans godkjente Fiskers design, under en audiens I Vatikanstaten. <i>Foto:  Fisker</i>
Pave Frans godkjente Fiskers design, under en audiens I Vatikanstaten. Foto:  Fisker

Bilen vil bygges med mye resirkulerte materialer, inkludert tepper laget av plastflasker og fiskegarn fra havet. Tidligere har tu.no skrevet at produsentens mål er å lage den mest bærekraftige bilen i verden. De tar blant annet i bruk solceller på taket og har vegansk interiør.

Stuntet er selvfølgelig god markedsføring for den danske bilskaperen Henrik Fisker, som planlegger å starte serieproduksjon av Fisker Ocean i november, med påfølgende leveranser tidlig i 2022.

I skrivende stund har 16.000 mennesker reservert bilen, som i USA vil ha en startpris på 37.400 amerikanske dollar, eller rundt 311.000 kroner. Premiumversjoner med økt rekkevidde og firehjulsdrift blir dyrere.

Posisjonssystemet er et gjennombrudd for undervannsfarkoster, mener Sintef. Bildet er fra da de testet ut lasersensor istedenfor DVL.
Les også

Sintef: Gjennombrudd for undervannsrobot

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.