E6 BERKÅK-VINDÅSLIENE

Fire entreprenører er prekvalifisert på E6 Berkåk-Vindåsliene

Nye Veier har prekvalifisert fire leverandører til konkurransen om å bygge ny motorvei mellom Berkåk og Vindåsliene i Trøndelag.

– Det har vært stor interesse for konkurransen. Av de sju totalentreprenørene som ønsket å bli prekvalifisert til konkurransen, går vi nå videre med fire, sier Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier.
– Det har vært stor interesse for konkurransen. Av de sju totalentreprenørene som ønsket å bli prekvalifisert til konkurransen, går vi nå videre med fire, sier Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier. Foto: Liv-Unni Tveitane
22. des. 2022 - 12:28
Nye Veier har prekvalifisert fire leverandører til konkurransen om å bygge ny motorvei mellom Berkåk og Vindåsliene i Trøndelag. <i>Illustrasjon:  Nye Veier</i>
Nye Veier har prekvalifisert fire leverandører til konkurransen om å bygge ny motorvei mellom Berkåk og Vindåsliene i Trøndelag. Illustrasjon:  Nye Veier

– Det har vært stor interesse for konkurransen. Av de sju totalentreprenørene som ønsket å bli prekvalifisert til konkurransen, går vi nå videre med fire, sier Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier i en pressemelding.

De prekvalifiserte er:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim
  • Arbeidsfellesskapet Skanska Norge/ Johs J. Syltern med rådgiver Rambøll Norge.
  • Arbeidsfellesskapet Veidekke Entreprenør/Bertelsen & Garpestad med rådgiver Sweco Norge.
  • Hæhre Entreprenør med rådgiver Cowi.
  • Arbeidsfellesskapet Peab Anlegg/Leonard Nilsen & Sønner med rådgiver Dr. Ing. A. Aas-Jakobsen.

Dette er en konkurranse med forhandlinger. Kontrakten er en totalentreprise med kunngjort verdi på 2,4 milliarder kroner eks. mva.

Nye Veier legger vekt på følgende kriterier når de skal velge entreprenør:

Vis mer
  • Gjennomføring: 30 prosent
  • Kostnadsoptimalisering: 20 prosent
  • Pris: 50 prosent

Nye Veier skal bygge ny E6 fra Berkåk i Rennebu kommune til Vindåsliene i Midtre Gauldal kommune. Veistrekningen er omtrent 15 kilometer. Det blir hovedsakelig fire kjørefelt og fartsgrense 110 km/t. Strekningen er en del av det tidligere prosjektet E6 Ulsberg-Vindåsliene.

Fellesprosjektet ny E16 og jernbane Arna-Stanghelle utenfor Bergen er regjeringens nest mest kostbare NTP-lovnad så langt.
Les også

Dette er milliardprosjektene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.