KARRIERE

Fikk Realfagsprisen 2007

Linda Normann, realfagsleder ved Skien videregående skole mottok prisen sammen med elev Aina Borge. Prisutdeler Alf Bjørseth, som til daglig er styreleder i Scatec, til høyre.
Linda Normann, realfagsleder ved Skien videregående skole mottok prisen sammen med elev Aina Borge. Prisutdeler Alf Bjørseth, som til daglig er styreleder i Scatec, til høyre.Bilde: Norsk Industri

Skien vgs fikk altså prisen i klassen for videregående skoler, mens Kastellet skole fikk prisen i klassen for grunnskoler.

Begge skolene fikk prisen for sitt arbeid med å skape interesse og glød for realfag blant elevene, melder Norsk Industri.

Blir levende

I Skien tilbyr skolen både et studieforberedende program og et program som forbereder elevene på en yrkesfaglig retning.

Målet er at flere elever skal velge realfag, og at de skal ha glede av realfagskompetanse i sin kommende yrkeskarriere.

Juryen for prisen mener skolen har lykkes med å levendegjøre realfag gjennom samarbeid med aktører lokalt og regionalt.

- Å få en slik pris gir inspirasjon til videre arbeid og mer satsing på realfag, sier Linda Normann, avdelingsleder for realfagene ved Skien videregående skole.

Bruker bedrifter

Hun legger til:

- Realfagene har blitt veldig populære hos oss. Vi har faktisk ventelister. I vårt studieopplegg har vi vært veldig heldig når vi har fått til et bra samarbeid med industrien. Vi har studiesamarbeid med bl.a. Noretyl, Borealis, Yara og Hydro, sier Normann.

3. klasseelev Aina Borge er ikke i tvil om hva hun vil gjøre.

- Jeg skal til Trondheim og NTNU. Jeg vet det blir bra med en utdannelse der, for jeg tror det er den beste skolen i landet. Hvilken retning jeg skal gå er jeg ennå litt usikker på, men det er sivilingeniør jeg vil bli, sier Borge.

Suksess på prøvene

Kastellet skole har realfag som et satsingsområde. Juryen skryter av skolens bredde i tilbud for å styrke realfagene. Blant disse tilbudene er forskningsbasert undervisning, partnerskapsavtaler og nær kontakt med forskningsmiljø og nærmiljø.

Skolens elever har gjort det skarpt i eksamener og nasjonale prøver. Det tyder på at arbeidet har ført fram, mener juryen.

Prisen består av 25.000 kroner, som går til begge skolene. Realfagsprisen finansieres av Norsk Industri, og deles ut hvert år.

Sivilingeniører ble bedre i matte

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.