SAMFERDSEL

Festivalkaos: Mottok tre måneder med nedbør på ett døgn

Den verdenskjente festivalen Burning Mani USA har de siste dagene mottatt enorme nedbørsmengder.

En kvinne vasser i gjørme etter regnværet som har gjort Burning Man-festivalen til en enda mer spesiell opplevelse enn normalt for de rundt 70.000 deltakerne.
En kvinne vasser i gjørme etter regnværet som har gjort Burning Man-festivalen til en enda mer spesiell opplevelse enn normalt for de rundt 70.000 deltakerne. TREVOR HUGHES/USA TODAY NETWORK
4. sep. 2023 - 08:13

Bare fredag skal det ha kommet rundt 24 millimeter - noe som tilsvarer tre normalmåneder i delstaten Nevada. Styrtregnet har skapt et gjørmekaos uten like på den amerikanske festivalen. 

– Det ventes mer regn de neste dagene, og forholdene ventes ikke å bedres tilstrekkelig til at kjøretøy kan ta seg inn, sier en representant for US Bureau of Land Management ifølge lokale medier.

Tørreste delstat

Det er unntakstilstander på den myteomspunnede festivalen i ørkenen nord-øst for Reno i Nevada i USA. Festivalen samler kunst- og kulturinteresserte fra hele verden, og har siden 80-tallet endt med brenningen av en 12 meter høy mannsfigur. 

Ifølge CNN skal én festivaldeltaker ha måttet bøte med livet i kaoset der 70.000 festivaldeltakere er strandet på festivalområdet Black Rock City etter at styrtregnet har stengt både veiene inn og ut av området.

Sjef for Etterretningstjenesten, Nils Andreas Stensønes, legger frem rapporten «Fokus 2024» mandag 12. februar.
Les også

E-tjenesten: Russland kan bygge opp igjen forsvaret på kun tre til fem år

Nevada er til vanlig den tørreste staten i hele USA, og i den nordvestlige delen av delstaten er august og september normalt sett månedene med minst regn.

Flere kjendisdeltakere har dokumentert gjørmekaoset på Instagram og X. Chris Rock og elektronikaartisten Diplo har måttet vasse åtte kilometer gjennom gjørmen for å unnslippe festivalområdet. 

Deltakerne flest bruker søppelsekker godt trukket opp over beina for å holde den verste gjørma unna huden. 

Burning Man har også tiltrukket seg nordmenn de siste årene. I 2017 deltok finansmannen Stein Erik Hagen på kulturbegivenheten. Som en souvenir kjøpte han Oslo-treet på festivalen som nå har sitt hjem i Trettenparken på Filipstad.

Fjord Base er Norges største forsyningsbase i Florø håndterer årlig 2000 skip og 430.000 tonn over kai per år. Bildet er fra 2020.
Les også

Florø: Grønt lys for ammoniakkanlegg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.