FACEBOOK

Facebook og Google kan bli tvunget til å betale 150 millioner i norsk skatt

Nytt EU-regelverk. 

Et Facebook-skilt avbildet på en konferanse i USA tidligere i år. Selskapet risikerer nå å måtte betale skatt til blant annet Norge.
Et Facebook-skilt avbildet på en konferanse i USA tidligere i år. Selskapet risikerer nå å måtte betale skatt til blant annet Norge. Foto: Joshua Roberts/NTB Scanpix
NTB
19. mars 2018 - 07:34

Dersom EUs nye regler vedtas denne uken og importeres til Norge, kan Google og Facebook bli nødt til å betale over 150 millioner kroner i norsk digitalskatt.

Per i dag kan internettgigantene velge hvilket land de vil rapportere inntektene sine til, og mange har valgt land med lav skatt som Irland, Nederland eller Luxembourg. Dette fører blant annet til at norske skattemyndigheter knapt ser noe til milliardinntektene selskapene skaper gjennom blant annet annonsesalg i Norge.

Men når EU-kommisjonen til uken kunngjør hvordan de vil skattlegge store internettselskaper kan skatteregningen til Norge og andre europeiske land bli mangedoblet, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge den britiske avisen Financial Times foreslår EU å legge skattesatsen på tre prosent på lokale reklameinntekter. Samtidig viser estimater fra mediebyrågruppen GroupM at Google og Facebook kommer til å omsette for 5,8 milliarder kroner i Norge i 2018. Dersom det nye forslaget blir vedtatt og disse estimatene legges til grunn vil de to selskapene ifølge DN måtte punge ut til sammen 174 millioner kroner bare i Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.