VINDKRAFT

Facebook kjøper vindkraft fra Jæren i 15 år

Vindparken er lokalisert i Hå og Bjerkreim kommuner, og vil til sammen ha en installert effekt på cirka 295 MW. Årsproduksjonen på cirka 1000 Gwh (1 Twh) tilsvarer årsforbruket til cirka 50.000 husholdninger.
Vindparken er lokalisert i Hå og Bjerkreim kommuner, og vil til sammen ha en installert effekt på cirka 295 MW. Årsproduksjonen på cirka 1000 Gwh (1 Twh) tilsvarer årsforbruket til cirka 50.000 husholdninger. Foto: Norsk Vind Energi
23. mai 2018 - 08:56

Den tyske investoren Luxcara har solgt kraftproduksjonen fra de 70 turbinene i Bjerkreim Vindpark fra oppstarten høsten 2019 og 15 år framover til Facebook.  

Det opplyser Norsk Vind Energi, som står for utvikling og prosjektledelse av vindparken i kommunene Hå og Bjerkreim i Rogaland, til NTB.

Vindparken blir Norges største når den åpner, med en estimert årsproduksjon på om lag 1 TWh, som tilsvarer årsforbruket til rundt 50.000 husholdninger. Parken er eid av tyske Luxcara.

Facebooks største kjøp av fornybar energi

– Dette er Facebooks hittil største kjøp av fornybar energi, et resultat av at de ønsker å bli fornybare i all sin virksomhet globalt. For oss lokalt betyr det mye næring i mange år for leverandører og entreprenører, kjærkomne skatteinntekter for kommunen og inntekter for grunneierne, sier seniorpartner Rune Hersvik i Norsk Vind Energi, som er svært fornøyd med avtalen også for eget selskaps del.

– Dette vil hjelpe oss med å utvikle oss videre nasjonalt og internasjonalt, sier han.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.