E6

Europavei 6 er åpnet igjen, men riksvei 7 er fremdeles stengt

Skredfare i nord, i Hallingdal har veien rast ut.

Slik kan E6 over Kvænangsfjellet se ut en aprildag. Men vinteren kan også være svært tøff, og veien har vært stengt på grunn av mye snø og stor skredfare.
Slik kan E6 over Kvænangsfjellet se ut en aprildag. Men vinteren kan også være svært tøff, og veien har vært stengt på grunn av mye snø og stor skredfare. Foto: Berit Bjørnholt
1. apr. 2020 - 12:03

E6 over Kvænangsfjellet i Troms og Finnmark åpnet igjen i ettermiddag. Dermed er ikek Finnmark lenger isolert fra resten av landet. I Hallingdal har deler av riksvei 7 rast ut, og er fremdeles stengt.

Oslo 20240316. Et tre har falt over flere biler på Frogner i OsloFoto: Frederik Ringnes / NTB
Les også

Uværet skaper problemer på Østlandet: Tre falt over biler i Oslo

Store snømengder

E6 over Kvænangsfjellet er den eneste ferdelsåren mellom resten av landet og Kvænangen i Nord-Troms og Finnmark. Det finnes omkjøringsruter via både Sverige og Finland, men grensene er stengt på grunn av koronaepidemien.

Veien har vært mye stengt den siste uka etter at store snømengder har skapt snøskredfare, skriver iFinnmark.

Strekningen ble åpnet igjen klokka 15.30 i ettermiddag, etter at man blant annet hadde brukt helikopter for å sprenge bort snøskavler som truet med å rase ned på veien.

Snøskredfaren er for tiden betydelig i store deler av Finnmark.

Fellesprosjektet ny E16 og jernbane Arna-Stanghelle utenfor Bergen er regjeringens nest mest kostbare NTP-lovnad så langt.
Les også

Dette er milliardprosjektene

Raste ut i innsjø 

Riksvei 7 i Hallingdal er stengt for vedlikeholdsarbeid i flere dager framover. Årsaken er at deler av veien er undergravd og har sklidd ut i innsjøen Krøderen.

Veien er stengt like sør for Gulsvik i Flå fra og med onsdag ettermiddag klokken 15, melder NRK. Det er omkjøring via E16 Valdres og fylkesvei 40 Numedal.

– Heldigvis er det mindre påsketrafikk i år på grunn av koronasituasjonen. I et vanlig år ville veistenging på denne tiden ført til store utfordringer, sier prosjektleder Knut Erik Skogen i Statens vegvesen.

Det er usikkert når riksveien kan gjenåpnes, men Statens vegvesen regner med at det kan skje innen skjærtorsdag, skriver Hallingdølen.

Vegvesenet testet el-brøyting på Dovrefjell i vinter.
Les også

Vegvesenet: Blir ikke dårligere brøyting med el-brøytebil

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.