SAMFERDSEL

Etterslepet for vedlikehold av fylkesveiene koster 100 milliarder

En kartlegging viser at vedlikeholdsetterslepet på norske fylkesveier beløper seg til 100 milliarder kroner. Det er dobbelt så mye som for ti år siden. 

1. sep. 2023 - 08:12

Statens vegvesen har kartlagt vedlikeholdsetterslepet og kommet fram til en prislapp på mellom 86 og 93 milliarder kroner for å utbedre fylkesveiene.

Ifølge en pressemelding fra KS har Møre og Romsdal og Rogaland kommet med egne beregninger «basert på vurdering av den faktiske tilstanden av veiene», som er langt høyere enn vegvesenets anslag. Til sammen mener KS at 100 milliarder kroner må til for å få fylkesveiene i god nok stand.

Staten har prioritert riksvei over fylkesvei, skriver de. For hver krone som går til fylkesveiene, går 1,6 kroner til riksveiene.

– Denne nedprioriteringen over tid har bidratt til at det har bygget seg opp et etterslep på vedlikehold på fylkesveiene, sier Siv Henriette Jacobsen, fylkesrådsleder i Viken fylkeskommune og leder fylkesordførerkollegiet i KS.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram er tydelig på at Norge trenger flere soldater . Bildet er tatt i forbindelse med opplæring av ukrainske piloter i Danmark.
Les også

Varsler tung satsing på Sjøforsvaret

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.