Er dette fremtidens menyer?

Om noen år finner du muligens telefonmenyene på din egen underarm.

Er dette fremtidens menyer?

Om noen år finner du muligens telefonmenyene på din egen underarm.

Chris Harrison fra Carnegie Mellon University i Pittsburg har jobbet sammen med Dan Morris og Desney Tan fra Microsofts forskningslab i Redmond for å utvikle et helt nytt grensesnitt for elektroniske apparater. Grensesnittet har fått navnet Skinput, og innebærer at du trykker direkte på din egen hud for å utføre kommandoer.

Skinput projekterer taster, symboler og menyvalg direkte ned på underarmene og håndflaten din, via en miniprosjektør som festes i albueleddet. Dette gir deg imidlertid ikke mer enn et bilde av menysystemet, men det er heller ikke denne delen av teknologien som er mest interessant.

For å forstå hvor du trykker med fingrene dine, brukes det som best kan oversettes til kroppsakustikk. Først slår du på prosjektøren, deretter "kalibrerer" du menysystemet ved å trykke på en rekke gitte menyvalg. En svært følsom lydsensor registrerer hvilke lyder som lages når du trykker på forskjellige steder på underarmen, og vet i fremtiden hvor du trykker bare ved å kjenne igjen lydene.

Teknologien er fremdeles godt under betastadiet, og det gjenstår en rekke utfordringer før Skinput kan være aktuell for produkter som skal på markedet. For eksempel er prosjektøren i største laget til å være noe man til enhver tid har festet til albueleddet, og den må også være festet på nøyaktig samme punkt hver gang for å ikke måtte gjøre kalibreringen på nytt. Du må også passe på å ikke trykke hardere eller svakere enn da kalibreringen ble gjort, da dette vil lage annerledes lyder.

Halve poenget med denne navigeringsmetoden er å gjøre ting så enkelt og tilgjengelig som mulig, og de nevnte punktene i forrige avsnitt bidrar foreløpig til at oppfinnelsen gjør det motsatte. Om produsentene finner en lur måte å hanskes med utfordringene på, er det slett ikke umulig at dette er menysystemet du bruker om noen år.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Kilde: Microsoft Research Center (PDF)

Via: Newscientist.com

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå